- Nå har Jagland definitivt udødeliggjort seg selv

En skandale at EU blir tildelt Nobels fredspris, mener SV-kjempe og tidligere leder av Nei til EU, Stein Ørnhøi

RASER: Stein Ørnhøi raser mot Thorbjørn Jagland og Nobelkomiteen etter at EU i dag ble tildelt Nobels fredspris 2012. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
RASER: Stein Ørnhøi raser mot Thorbjørn Jagland og Nobelkomiteen etter at EU i dag ble tildelt Nobels fredspris 2012. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag ble det klart at det er EU som mottar Nobels fredspris 2012. Komitéformann Thorbjørn Jagland offentliggjorde beslutningen klokka 11 i dag.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg, og flere er sterkt kritiske til at et EU med en rekke kriseherjede medlemsland blir tildelt årets fredspris.

Jens Kihl i Nei til EU mener EU er mindre solidarisk nå enn noen sinne tidligere.

- Jeg lurer på hva Jagland og gjengen finner humanistisk med småbarnsfamilier som sulter på gata i Aten eller de tusenvis av båtflyktningene som dør på sin ferd over Middelhavet hvert eneste år, sier Kihl.

- Eurosonen var det som i utgangspunktet skulle fordype integrasjonen. Men i dagens Europa har dette prosjektet blitt langt mer konfliktskapende enn konfliktdempende. Spania og Hellas har dype økonomiske problemer. Det har ført til stor sosial og politisk uro, sier generalsekretær i Den norske Atlanterhavskomité, Kate Bundt, til NTB.

Tidligere leder av Nei til EU, Stein Ørnhøi, er ikke nådig i sin kritikk av Nobelkomiteens formann, Thorbjørn Jagland.

- Udødeliggjort seg selv - Her har Thorbjørn Jagland overgått seg selv, dette topper 36,9. Det er pinlig, men forventet. Jagland har i sin vurdering av EU som system, og Norges forhold til EU, demonstrert betydelig uforstand tidligere, sier den gamle SV-kjempen til Dagbladet, og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.