- Nå har Jagland definitivt udødeliggjort seg selv

En skandale at EU blir tildelt Nobels fredspris, mener SV-kjempe og tidligere leder av Nei til EU, Stein Ørnhøi

RASER: Stein Ørnhøi raser mot Thorbjørn Jagland og Nobelkomiteen etter at EU i dag ble tildelt Nobels fredspris 2012. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
RASER: Stein Ørnhøi raser mot Thorbjørn Jagland og Nobelkomiteen etter at EU i dag ble tildelt Nobels fredspris 2012. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag ble det klart at det er EU som mottar Nobels fredspris 2012. Komitéformann Thorbjørn Jagland offentliggjorde beslutningen klokka 11 i dag.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg, og flere er sterkt kritiske til at et EU med en rekke kriseherjede medlemsland blir tildelt årets fredspris.

Jens Kihl i Nei til EU mener EU er mindre solidarisk nå enn noen sinne tidligere.

- Jeg lurer på hva Jagland og gjengen finner humanistisk med småbarnsfamilier som sulter på gata i Aten eller de tusenvis av båtflyktningene som dør på sin ferd over Middelhavet hvert eneste år, sier Kihl.

- Eurosonen var det som i utgangspunktet skulle fordype integrasjonen. Men i dagens Europa har dette prosjektet blitt langt mer konfliktskapende enn konfliktdempende. Spania og Hellas har dype økonomiske problemer. Det har ført til stor sosial og politisk uro, sier generalsekretær i Den norske Atlanterhavskomité, Kate Bundt, til NTB.

Tidligere leder av Nei til EU, Stein Ørnhøi, er ikke nådig i sin kritikk av Nobelkomiteens formann, Thorbjørn Jagland.

- Udødeliggjort seg selv - Her har Thorbjørn Jagland overgått seg selv, dette topper 36,9. Det er pinlig, men forventet. Jagland har i sin vurdering av EU som system, og Norges forhold til EU, demonstrert betydelig uforstand tidligere, sier den gamle SV-kjempen til Dagbladet, og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer