- Nå har jeg bare Julius å leke med

Verona (9) ber oss ta henne med tilbake til bestevenninna på Rjukan. Hun blir redd når mamma gråter så mye og når pappa er stille.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SARAJEVO (Dagbladet): - Nå har jeg bare Julius å leke med, sier Verona (9) stille mens hun stryker på kosebamsen.

Dette er den eneste leken hun fikk ta med seg fra Norge da hun, foreldrene Damir Delic og Ana Kvakic, og lillesøstera Aurora (sju uker) i hoi og hast måtte pakke alt de eide forrige torsdag for så å bli sendt ut av Norge dagen etter.

- Jeg savner alt på Rjukan, rommet mitt og alle tingene mine der. Mest av alt savner jeg venninnene mine. Det er så vanskelig når barna ikke forstår norsk her, sier Verona.

- Alt er annerledes Niåringen er født i Norge og har aldri før vært i foreldrenes hjemland. Familien hadde bodd over ni år i Norge før de ble sendt til Bosnias hovedstad Sarajevo. Verona er ett av rundt 450 asylbarn som i disse dager skal sendes ut av landet.

- Alt er så annerledes her. Mange av husene har ikke tak. Det er hunder og katter i gatene som ingen eier. Det er mye søppel rundt omkring, og så smaker maten rart, sier Verona om sine første inntrykk av Sarajevo.

- Ikke råd til leilighet Dagbladet møter henne i en leilighet hvor hun og familien bor midlertidig. Dette er sommerhuset til venner av dem som bor i Norge. Her kan familien Delic bo fram til 14. april, men så må de ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer