SOMMERKROPPEN:  «Slik ble sommerkroppen min i år. Jeg sliter med å venne meg til den, og veksler mellom å tenke at den er ødelagt og å se frem til å få den til å fungere igjen. Om ikke annet kan jeg være glad for at bikinier med høye liv er in igjen.» skriver Heidi Torkildson Ryste på bloggen. Foto: Privat
SOMMERKROPPEN: «Slik ble sommerkroppen min i år. Jeg sliter med å venne meg til den, og veksler mellom å tenke at den er ødelagt og å se frem til å få den til å fungere igjen. Om ikke annet kan jeg være glad for at bikinier med høye liv er in igjen.» skriver Heidi Torkildson Ryste på bloggen. Foto: PrivatVis mer

«Nå har jeg den vekten jeg drømte om, men jeg fikk en del annet med på kjøpet»

Kreftsyke Heidi (36) skriver om sommerkroppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Journalist Heidi Torkildson Ryste fikk diagnosen tarmkreft i februar.

I et innlegg publisert på bloggen hennes i går, skriver hun at hun rett etter nyttår var en av mange som ønsket å gå ned noen kilo før sommeren.

«Vel, jeg skulle kanskje vært forsiktig med hva jeg ønsket meg, for uten at jeg gjorde noe som helst, gikk ønsket mitt i oppfyllelse. De kiloene er borte for lenge siden. Slankekuren min heter kreft, den er utrolig effektiv, helt jævlig og anbefales ingen. Å ha så vondt og være så kvalm at du ikke orker å spise, får kiloene til å renne av. Så nå har jeg den vekten jeg drømte om, men jeg fikk en del annet med på kjøpet. Jeg har et 20 cm langt arr midt på magen og jeg har en stomipose på høyre side. Men det verste er at jeg har en kropp jeg ikke kan bruke til det jeg vil.», skriver hun i blogginnlegget.

Blogginnlegget er også publisert på bt.no.

- Jo mer jeg leste om «sommerkroppen 2015» og reklamesponsede innlegg på Facebook om hvordan gå ned i vekt på fire uker, jo mer fikk jeg lyst til å skrive om det. Det føles veldig absurd at folk stresser med å få kroppen sin klar for strandlivet. Jeg mener at hvis du har en kropp som fungerer, så har du en sterk og sunn sommerkropp, sier Ryste til Dagbladet.

«En sommerkropp på mitt lag» 36-åringen fikk vite at hun var kreftsyk på Verdens kreftdag den 4. februar. Siden den gang har hun vært igjennom strålebehandling, flere operasjoner og 24 uker med cellegift.

«Den sommerkroppen jeg skulle ønske meg, var en som kunne bære meg gjennom en hel dag uten at jeg trengte å tenke over det. Uten at jeg hver morgen må ta en vurdering på om jeg trenger medisiner for å få meg gjennom dagen. En sommerkropp jeg kunne løpe rundt på stranda med og hive ungene opp i været med. En sommerkropp som var på mitt lag», skriver hun på bloggen.

- Jeg kan ikke gjøre enkle ting. Jeg kan bli sliten av å ta en dusj. Jeg kan ikke løfte datteren min. Det er utrolig mange små ting jeg skulle ønske jeg kunne gjøre, og jeg syns alle som kan det er kjempeheldige. Jeg håper jo at jeg får det sånn igjen om ikke altfor lenge, sier Ryste til Dagbladet.

36-åringen skal fortsette behandlingen fram til høsten. Legene sier hun vil bli helt frisk igjen.

- Det er jeg kjempeglad for. Det er alltid en sjanse for tilbakefall, men det er en utrolig liten sjanse for det, sier hun.

Fått mange tilbakemeldinger Blogginnlegget var i går lest av 14 000 personer, og delt over 3000 ganger på Facebook.

- Jeg har fått masse tilbakemeldinger fra både kjente og ukjente. En skrev at «nå skal jeg gå med hodet hevet når jeg går i bikini». Hvis noen tenker sånn, er det helt supert, sier Ryste.

Selv kommer hun ikke til å tenke på sommerkroppen på samme måte igjen.

- Jeg kommer til å være opptatt av å ha en sunn og sprek kropp, ikke hvordan den ser ut i bikini. Og ikke i de fire ukene før sommeren, men hele året, sier Ryste.

 

BLOGGER OM KREFT:  Heidi Torkildson Ryste ønsker å dele sine erfaringer med andre. Foto: Privat.
BLOGGER OM KREFT: Heidi Torkildson Ryste ønsker å dele sine erfaringer med andre. Foto: Privat. Vis mer