- Nå har jeg fått meg både en svart kjæreste og en svart president

Joe (38) og Sally (29) jublet sammen med to millioner andre i Washington.

I POSE OG SEKK: Joe Savage (38)priser seg lykkelig over å ha fått seg både en svart kjæreste og en svart president. Foto: SVEINUNG U. YSTAD
I POSE OG SEKK: Joe Savage (38)priser seg lykkelig over å ha fått seg både en svart kjæreste og en svart president. Foto: SVEINUNG U. YSTAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WASHINGTON DC (Dagbladet.no): Det var vekkelsesstemning og et himmelsk jubelbrus over Washington, da Barack Obama ble tatt i ed som USAs 44. president.

Om lag to millioner mennesker, mange av dem langveisfra, fylte området fra Capitol Hill, Lincoln Memorial og National Mall.

«Herregud Obama, vi elsker deg!»- Dette er helt ubeskrivelig. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle leve lenge nok til å få oppleve denne dagen, sier en rørt Pat Brown (52) fra Georgia, Atlanta.

Nedover kinnet til krigsveteranen fra sørstatene renner tårer som nesten fryser til is i det vinterkalde Washington. Pat har nettopp sett Barack Obama bli innsatt som president og har vondt for å snakke.

Hun og venninnene Sheryl Gilles (44) og Sharon Schneider (54), utkledd i Obama-effekter og tjukke vinterfrakker, har ledd, grått, danset og klemt hverandre, i løpet av den tida det tok for Obama å bli tatt i ed som USAs 44. president.- Herregud Obama, vi elsker deg ropte de, da de så Obama avlegge eden.

Tre generasjonerLike bortenfor stod alenemoren Tasha Burke (40) fra Virginia med sine tre barn og så opp på storskjermen, også de med tårer i øynene og hender som holdt i hverandre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer