- Nå har jeg fått nok av SOS Rasisme og Tjen Folket

Talsperson Kim Kopperud i Nye SOS Rasisme ser ikke lenger forskjell på gammelt og nytt - og melder seg ut i protest.

UT I PROTEST: Kim Kopperud (t.h.) gir seg som talsperson for Nye SOS Rasisme, med umiddelbar virkning. Mikkel Frostad (t.v.) takker også for seg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
UT I PROTEST: Kim Kopperud (t.h.) gir seg som talsperson for Nye SOS Rasisme, med umiddelbar virkning. Mikkel Frostad (t.v.) takker også for seg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): SOS Rasisme er i retten strippet for tillitt, medlemmer og penger. I et siste forsøk på å vinne troverdigheten tilbake ble Nye SOS Rasisme etablert 29. februar.

- Jeg trodde ærlig og oppriktig at vi kunne starte på nytt og kvitte oss med det gamle. Det har vist seg ikke å være mulig, sier Kim Kopperud til Dagbladet.

19-åringen har fra etableringen og fram til nylig vært styremedlem og organisasjonens talsperson. Nå tar han et knusende oppgjør med miljøet som styrer ungdomsorganisasjonene SOS Rasisme, Nye SOS Rasisme og kommunistpartiet Tjen Folket.

Flere lovbrudd Allerede da Nye SOS Rasisme ble opprettet, påviste Dagbladet de tette båndene mellom det gamle og det nye. Også Kpoperud var med i Tjen Folket og ungdomspartiet Revolusjonær kommunistisk ungdom.

- Vi vil gjøre en ryddig jobb her i Nye SOS Rasisme, sa Kopperud til Dagbladet i mars.

Et halvt år senere gir han seg.

- Det er Tjen Folket som styrer SOS Rasisme - og Nye SOS Rasisme. Linja er at du gjør som du blir bedt om av ledelsen i Tjen Folket, sier Kopperud i dag.

Han beskriver en hverdag i SOS Rasisme preget av lovbrudd som mange i ettertid risikerer å bli straffet for i rettssystemet. Han bekrefter mange av de forholdene Dagbladet har avdekket, med forfalskning, medlemsjuks og finansiering av partiaktiviteter i Tjen Folket via SOS Rasisme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer