BOKKLAR: «I de siste årene har jeg brukt feriene til å skrive bok. Denne sommeren ble jeg ferdig», skriver Jens Stoltenberg på Facebook. Vedlagt ligger denne videoen, hvor han skriver de siste ordene i hans historie. Video: Facebook/Jens Stoltenberg Vis mer

Jens Stoltenberg har skrevet politisk biografi

- Nå har jeg skrevet om meg selv

Historien hans kommer i høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Før helga satte Jens Stoltenberg punktum for sin selvbiografi. Boka kommer i bokhandlene i slutten av oktober.

På sin Facebook-side fortalte en fornøyd Jens Stoltenberg i helga at han er ferdig med bokprosjektet.

- Det har vært skrevet veldig om meg i avisartikler og bøker av andre. Men nå har jeg skrevet om meg selv, og det er noe ganske annet, sier Stoltenberg.

Han har skrevet på boka helt siden 2007 forteller han i en video. Men det er særlig etter at han gikk av som statsminister at han har brukt feriene til å skrive sin historie.

Da NATO-sjefen besøkte en flåteøvelse i Trondheim i juni, sa han at han håpet å bli ferdig i løpet av sommerferien, slik at boka kunne komme i høst.

- Stor bok

Han sa også at han noe av det vanskeligste med bokskrivingen var å kutte, og at han gjerne kunne skrevet flere bind. Tidligere konsernsjef og Stoltenbergs forlegger Geir Mork bekrefter at det blir en tykk bok.

- Det blir en stor bok på alle måter, sier Mork.

Tidligere i sommer brukte han sin Facebook-side til å be om tips til boktittel. Han fikk mer enn 1800 kreative forslag. Nå er det klart at boka kommer til å hete «Min historie». Ifølge forlaget er det en åpenhjertig selvbiografi om Stoltenbergs vei til topps i politikken og til det hektiske livet som statsminister.

Norgeshistorie

- Her er politisk strid og hardt arbeid, men også varme og latter, og vi kommer tett på familien i glede og sorg. Min historie er ikke bare Stoltenbergs egen historie, den er et stykke norgeshistorie, heter det i bokomtalen.