Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nå har jeg skutt og drept kona

Drapsmannen (34) i Michigan ringte først til mor. Drepte sju og tok sitt eget liv etter gisseldrama i natt.

 SKYTEDRAMA:  Politiet forsøker å roe ned en mann som har fått vite at datteren hans er inne i en av boligene i Grand Rapids, der tre av dødsofrene befant seg i natt norsk tid.  FOTO: THE GRAND RAPIDS PRESS/AP/SCANPIX.
SKYTEDRAMA: Politiet forsøker å roe ned en mann som har fått vite at datteren hans er inne i en av boligene i Grand Rapids, der tre av dødsofrene befant seg i natt norsk tid. FOTO: THE GRAND RAPIDS PRESS/AP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som skjøt og drepte sju personer, og forskanset seg med gisler i byen Grand Rapids i Michigan nord i USA, har tatt sitt eget liv, opplyser politiet med 06-tiden norsk tid.

De tre gislene skal ha kommet fra nattens drama uten fysiske skader.

De første meldingene om dramaet kom til politiet i Grand Rapids klokka 14.41 lokal tid torsdag.

En kvinne fortalte at sønnen hennes nettopp hadde ringt og sagt at han hadde skutt kona. Kvinnen fortalte også at hun hørte skyting under samtalen med sønnen

Gisler i åtte timer To personer ble truffet av skudd, men ikke alvorlig skadd, i en politijakt mot kjøreretningen på veien fra Grand Rapids mot Detroit.
34-åringen kom seg inn i et tilfeldig hus, der han holdt tre gisler i åtte timer.

Drapsmannen og gisseltakeren var ifølge politiet den 34 år gamle Rodrick Dantzler.

Etter de første opplysningene var han nettopp løslatt fra fengsel, men amerikansk fengselsvesen har seinere i natt opplyst at han sist ble løslatt i 2005 etter å ha sonet en dom for drapsforsøk.

Siden har han ikke vært i kontakt med fengselsvesenet.

Personlige problemer Både politiet og naboer sier at 34-åringen bare preg av personlige problemer.

 TOK SITT EGET LIV:  Drapsmannen og gisseltakeren Rodrick Dantzler (34) tok sitt eget liv etter å ha drept sju og holdt gisler i natt. FOTO: GRAND RAPIDS POLICE/AP/SCANPIX.
TOK SITT EGET LIV: Drapsmannen og gisseltakeren Rodrick Dantzler (34) tok sitt eget liv etter å ha drept sju og holdt gisler i natt. FOTO: GRAND RAPIDS POLICE/AP/SCANPIX. Vis mer

- Folk i nabolaget kjente han som mannen som gikk opp og ned gatene her hele tiden, sier en nabo til 34-åringen til nyhetsbyrået AP.

En annen nabo sier at 34-åringen bodde sammen med en kvinne og ei jente i 10-års-alderen, som naboen antok var kona og datteren.

Ei 10 år gammel jente er blant de drepte.

Kjente ofre 34-åringen skjøt ned og drepte folk i to hus på to forskjellige kanter av Grand Rapids.

Politiet er ikke sikker på drapsmannens forhold til ofrene, men sier i morgentimene norsk tid at han kjente minst en person i hver av de to boligene.

 TRE DREPT:  Tre av de sju dødsofrene ble skutt i dette huset, de fire andre i et hus på den andre siden av byen.  Drapsmannen skal ifølge politiet ha kjent minst en person i hvert av husene. FOTO: ADAM BIRDS, AP/SCANPIX.
TRE DREPT: Tre av de sju dødsofrene ble skutt i dette huset, de fire andre i et hus på den andre siden av byen. Drapsmannen skal ifølge politiet ha kjent minst en person i hvert av husene. FOTO: ADAM BIRDS, AP/SCANPIX. Vis mer