Nå har Marte (24) fått utreisevisumet sitt

Kan reise hjem.

KAN REISE HJEM: Tirsdag formiddag mottok Marte Deborah Dalelv endelig utreisevisumet sitt. Nå er hun klar for hjemreise. Foto: Leif Stang / Dagbladet
KAN REISE HJEM: Tirsdag formiddag mottok Marte Deborah Dalelv endelig utreisevisumet sitt. Nå er hun klar for hjemreise. Foto: Leif Stang / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DUBAI/OSLO (Dagbladet): Marte Deborah Dalelv, som i går ble benådet i Dubai etter å ha blitt dømt til fengsel i ett år og fire måneder etter å ha anmeldt en voldtekt, har fått utreisevisumet sitt, og er dermed klar til å reise hjem til Norge.

Det melder NRK. Dalelv bekrefter overfor Dagbladet at hun har fått papirene.

- Jeg er fortsatt ikke sikker på når jeg drar. Det er fortsatt en del ting å ordne, sier Dalelv til NRK i formiddag.

Glad for at det er i orden Dalelv forteller til Dagbladet at hun først og fremst er glad for at hun har fått papirene i orden. Deretter gjenstår det å ta farvel med flere av hjelperne i Dubai, før hun kan begynne å forberede hjemreisen.

Dalelv hevder at hun i mars, på en jobbreise i Dubai, ble voldtatt av en kollega. Etter en kveld på byen med kolleger og noen kamerater tok hun en taxi tilbake til hotellet med en mannlig kollega, hvorpå Marte sier hun ba kollegaen om å følge henne til hotellrommet, da hun helst ikke ville gå alene i gangene så sent på kvelden. Hun var ikke kjent på det store hotellet og ville helst ikke spørre personalet om veien til rommet.

GLAD: Marte Dalelv sier til Dagbladet at hun nå må få takket alle som har hjulpet henne, før hun tar med seg kofferten og reiser hjem til Norge. Foto: Leif Stang / Dagbladet
GLAD: Marte Dalelv sier til Dagbladet at hun nå må få takket alle som har hjulpet henne, før hun tar med seg kofferten og reiser hjem til Norge. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer

Morgenen etter sier hun at hun våkner hun av at kollegaen voldtar henne.

- Jeg våkner liggende på magen, og jeg blir voldtatt. Jeg prøver å si at jeg ikke vil, men han tar tak i nakken min, forteller Marte.

«Du ba om det» Så banker romservice på døren. Og i det kollegaen går for å åpne prøver Marte febrilsk å få på seg klærne. Hun husker verken å ha sovnet, eller hvordan klærne kom av.

- Jeg finner klærne og prøver å komme meg ut, men da kommer han tilbake. Han sier: «du skal ingen steder» og at jeg «ba om det».

- Jeg ble så sint for at han kunne påstå noe sånt, når vi begge visste hva som har skjedd.

VAR LENGE USIKKERT: Det så lenge mørkt ut for Marte Dalelv fra Tønsberg, som selv ble dømt til fengsel etter å ha anmeldt en voldtekt i Dubai. Saken hennes ble kjent verden over, og denne uka ble hun benådet. Nå får hun komme hjem: Foto: Leif Stang / Dagbladet
VAR LENGE USIKKERT: Det så lenge mørkt ut for Marte Dalelv fra Tønsberg, som selv ble dømt til fengsel etter å ha anmeldt en voldtekt i Dubai. Saken hennes ble kjent verden over, og denne uka ble hun benådet. Nå får hun komme hjem: Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer

Kollegaen prøver å sperre døren for den norske 24-åringen, men hun begynner å skrike og han slipper henne ut. Hun kommer seg ned i resepsjonen og får dem til å ringe politiet.

Benådet i Dubai Da Dalelv valgte å anmelde voldtekten ble hun i stedet dømt til fengsel i ett år og fire måneder i Dubai. Dommen gikk på at hun hadde sex utenfor ekteskap, hadde drukket alkohol og avgitt falsk forklaring.

Mandag denne uka ble hun etter at saken ble kjent verden over, benådet i Dubai. Hun er derfor fri til å komme hjem når hun ønsker det. Det er foreløpig ukjent når hun reiser hjem til Tønsberg i Vestfold.