Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå har også fjernkontrollen fått TV-skjerm

Så slipper du å forstyrre kona med zappingen, ifølge produsenten.

BERØRINGSSKJERM: Samsungs fjernkontrollprototype har en syv tommers berøringsskjerm. Den gjør det mulig å se TV-sendinger og surfe på nettet. Foto: IDG NEWS/GRAB NETWORKS
BERØRINGSSKJERM: Samsungs fjernkontrollprototype har en syv tommers berøringsskjerm. Den gjør det mulig å se TV-sendinger og surfe på nettet. Foto: IDG NEWS/GRAB NETWORKS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet.no): Det er ingen enkle tider om dagen, selv ikke for fjernkontroller.

Tidligere slapp de sorte pekeinnretningene unna med å ha noen lunde kontroll over ett enkelt og gjerne like fargetrist apparat.

Nå kreves det derimot at de har styr på all stueunderholdningen, gjerne mens de bestemt, men vennlig forklarer sine eiere hva som gikk galt under oppkoblingen av de ulike komponentene, før de i det hele tatt får slippe inn i det moderne hjemmet.

Som om det ikke var nok, har Samsung akkurat vist fram en ny variant som burde gi dagens fjernstyre både dårlig selvtillit og prestasjonsangst.

Berøringsskjerm
Teknologimessen IFA pågår i Berlin akkurat nå.

Blant de virkelig store flatskjermene og all hypen rundt tredimensjonale TV-bilder, viser Samsung på sin stand fram en fjernkontrollprototype som også fungerer som en mini-TV.

Fjernkontrollen styres via den syv tommer store berøringsskjermen.

Denne kan brukes til å sjekke TV-programmet, surfe på nettet eller smugkikke på TVen før man bestemmer seg for å skifte kanal.

Genialt for å unngå familiekrangler om TV-makten, ifølge Samsungs europeiske markedsdirektør Michael Zöller.

- Kona di kan se på en kanal, mens du kan på din lille innretning sjekke andre kanaler eller zappe uten å forstyrre noen andre, sier Zöller i en kommentar til IDG News.

Må bytte ut TVen
Fjernkontrollen er fremdeles på forsøksstadiet.

Den sørkorenaske produsenten har foreløpig ingen konkrete planer om å sette den ut i produksjon, men framhever likevel dette som et konsept for framtidig hjemmeunderholdning.

Det store abberet her vil nok være pris.

Ikke nok med at en slik fjernkontroll i seg selv vil være i det øverste prissjiktet av hva de fleste synes det er anstendig å betale for en pekedings, men det krever også at man bytter ut TVen.

Flatskjermen må nemlig være utstyrt med en ekstra TV-tuner, slik at også fjernkontrollen får TV-signaler.

TVen og fjernkontrollen kommuniserer ved hjelp av trådløst nett. 

Noe som også gir deg muligheten til helt grunnleggende sofasurfing. Så spørs det om fjernkontrollen der hjemme har foreløpig noe å frykte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media