Forsvinningsmysteriet i USA:

Nå har også forloveden forsvunnet

Gabby Petito (22) er savnet etter en bilferie med forloveden Brian Laundrie (23). Laundrie vendte hjem fra ferien alene, og har nektet å uttale seg. Nå har også han forsvunnet.

IKKE SETT PÅ TRE DAGER: Brian Laundrie, som av politiet omtales som en person av interesse i forbindelse med hans forlovede Gabby Petitos forsvinning, er ikke sett siden torsdag, ifølge familien. Her er han fanget opp av politikameraer da han og Petito ble stoppet av politiet 12. august. Foto: The Moab Police Department / AP / NTB
IKKE SETT PÅ TRE DAGER: Brian Laundrie, som av politiet omtales som en person av interesse i forbindelse med hans forlovede Gabby Petitos forsvinning, er ikke sett siden torsdag, ifølge familien. Her er han fanget opp av politikameraer da han og Petito ble stoppet av politiet 12. august. Foto: The Moab Police Department / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Både FBI og Florida-politiet søker nå etter 23-åringen, som ifølge familien ikke har vært å se på tre dager, skriver Reuters.

- Vi har forsøkt å snakke med både Brian og familien hans hele uka, og nå ringte de oss på fredag. Vi dro hjem til dem, og de sier nå at de ikke har sett sin sønn, sa talsperson Josh Taylor i North Port-politiet til CNN fredag kveld.

- Vi jobber nå med disse opplysningene. Dette er ny tvist i saken, fortsetter han.

SPORLØST BORTE: Gabby Petito (22). Foto: The Moab Police Department / AP / NTB
SPORLØST BORTE: Gabby Petito (22). Foto: The Moab Police Department / AP / NTB Vis mer

Har nektet å samarbeide

Laundrie-familiens advokat, Steven Bertolino, bekrefter 23-åringens forsvinning.

- På nåværende tidspunkt leter FBI etter både Gabby og Brian, sier han til kanalen.

Forsvinningsmysteriet, som nå har tatt en ny vending, har fått massiv medieoppmerksomhet i USA de siste dagene.

Brian Laundrie og kjæresten Gabby Petito la ut på bilferie i juli, med planer om å krysse USA på tvers. Opprinnelig skulle paret returnere i oktober, men i starten av september vendte Laundrie hjem alene.

Den siste utviklingen, med Laundries forsvinning, har imidlertid blitt kritisert av familieadvokaten til de pårørende til savnede Gabby. CNN melder lørdag kveld at advokat Richard Stafford bestrider at Laundrie er forsvunnet.

- Han er ikke forsvunnet. Han gjemmer seg. Gabby er den eneste som er savnet, slår Stafford fast.

STANSET: Politiet har offentliggjort denne videoen av Gabby Petito (22) og kjæresten Brian Laundrie (23). De ble stanset av politiet i Arches National Park i Utah 12. august. Én måned seinere ble Gabby meldt savnet. Video: AP. Vis mer

Gabby Petito har ikke gitt livstegn fra seg siden en tekstmelding til familien i slutten av august, og 11. september valgte de å melde henne savnet.

Politiet omtaler forloveden som en person av «interesse», men han har nektet å samarbeide, ifølge nyhetsbyrået AP.

Politiet er frustrert

Fredag gjorde FBI undersøkelser hjemme hos Laundrie, hvor de blant annet sjekket en sølvfarget Ford Mustang parkert i oppkjørselen.

Utenfor Laundrie-huset hadde flere personer samlet seg med krav om at 23-åringen må pågripes, skriver Reuters.

UNDERSØKELSER: FBI gjorde fredag undersøkelser av blant annet en sølvgrå Ford Mustang parkert utenfor huset til Brian Laundrie i Florida. Foto: momandpaparazzi.com / SplashNews.com / NTB
UNDERSØKELSER: FBI gjorde fredag undersøkelser av blant annet en sølvgrå Ford Mustang parkert utenfor huset til Brian Laundrie i Florida. Foto: momandpaparazzi.com / SplashNews.com / NTB Vis mer

Laundrie er imidlertid ikke siktet for noe forhold, og politiet er ikke overbevist om at noe kriminelt har funnet sted, ifølge nyhetsbyrået AP.

Laundrie-familiens advokat har rådet til at verken Brian Laundrie eller hans familie uttaler seg til politiet, begrunnet med at politiet kan bruke dette mot ham på et seinere tidspunkt uavhengig av om han har noe med forsvinningen å gjøre.

- Vi forstår lokalsamfunnets frustrasjon. Vi er også frustrert, sier Josh Taylor i North Port-politiet i en uttalelse.

- I seks dager har politiet og FBI bedt familien om å ta kontakt med politiet i forbindelse med Brians forlovede Gabby Petito. Fredag er den første gangen de har tatt en grundig prat med etterforskerne, sier han videre.

TRYGLER OM HJELP: Gabby Petitos foreldre, Tara og Joe Petito, har flere ganger uttalt seg offentlig om forsvinningssaken, og har tryglet Brian Laundrie og familien om hjelp til å finne datteren. Foto: Octavio Jones / Getty Images / AFP / NTB
TRYGLER OM HJELP: Gabby Petitos foreldre, Tara og Joe Petito, har flere ganger uttalt seg offentlig om forsvinningssaken, og har tryglet Brian Laundrie og familien om hjelp til å finne datteren. Foto: Octavio Jones / Getty Images / AFP / NTB Vis mer

- Vi har kranglet

Som Dagbladet omtalte fredag, har politiet nylig offentliggjort en video fra da paret ble stanset av politiet på vei til Arches National Park i delstaten Utah 12. august - noen uker før siste livstegn kom.

Det er en tydelig opprørt Petito som fanges opp av kameraene amerikansk politi bærer på uniformen.

- Vi har kranglet i morges. Noen personlige greier, sier hun.

Laundrie sier på sin side at paret begynte å knuffe da han gikk inn i bilen med skitne føtter. Han gjør det også klart at han ikke ønsket å anmelde Petito for vold. Politibetjentene på stedet gjør det klart at det er Petito de oppfatter som den aggressive i krangelen.

- Jeg skal ikke forfølge noe fordi hun er forloveden min, og jeg elsker henne. Det var bare en krangel. Unnskyld at det ble så offentlig, sier Laundrie.

Politiet anmeldte heller ikke paret, men sørget for at de bodde separat den påfølgende natta. Laundrie sjekket inn på et motell, mens Petito sov i bobilen.

- Kritiske spørsmål

Ifølge politiet var Petito sist i kontakt med familien i slutten av august fra Grand Teton National Park i Wyoming. Videokameraer fanget også opp Petito da hun og kjæresten sjekket ut av et hotell i Salt Lake City 24. august. Politiet mener at de deretter dro til Grand Teton National Park.

BESLAGLAGT: Politiet har sikret seg bilen paret brukte under bilferien - en hvit Ford Transit. Brian Laundrie vendte hjem alene i denne den 1. september - over en måned før det var planlagt at ferien skulle ta slutt. Foto: North Port Police Department / AFP / NTB
BESLAGLAGT: Politiet har sikret seg bilen paret brukte under bilferien - en hvit Ford Transit. Brian Laundrie vendte hjem alene i denne den 1. september - over en måned før det var planlagt at ferien skulle ta slutt. Foto: North Port Police Department / AFP / NTB Vis mer

Laundrie kjørte imidlertid bilen, en Ford Transit, hjem til Florida 1. september. Ti dager seinere, 11. september, meldte Petitos familie datteren savnet.

Gabby Petios foreldre har gjennom intervjuer i media, samt offisielle brev, tryglet både Brian Laundrie og hans familie om å samarbeide med politiet.

- Brian nekter å fortelle Gabbys familie hvor han sist så henne. Brian nekter også å forklare hvorfor han forlot Gabby helt alene og kjøre bilen hennes til Florida. Dette er kritiske spørsmål som krever umiddelbare svar, sa familien i en uttalelse tidligere denne uka.

Politiet undersøker nå også om det er noen mulig sammenheng mellom Petitos forsvinning og de uløste drapene på to kvinner ved et campingområde i Moab. De to kvinnene ble funnet skutt 18. august, seks dager etter at politiet stoppet Laundrie og Petito i området.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer