Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå har partene fire dager på å avverge storstreik

Brudd i meklingen mellom Fellesforbundet og arbeidsgiversiden i Norsk Industri.

- TROLIG OVERTID - Basert på tidligere erfaringer kommer vi mest sannsynlig til å ende med å jobbe på overtid før vi har et resultat, sier riksmekler Nils Dalseide under orienteringen om situasjonen i årets hovedoppgjør i dag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
- TROLIG OVERTID - Basert på tidligere erfaringer kommer vi mest sannsynlig til å ende med å jobbe på overtid før vi har et resultat, sier riksmekler Nils Dalseide under orienteringen om situasjonen i årets hovedoppgjør i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er altfor tidlig å mene noe om utfallet av denne meklingen, men basert på tidligere erfaringer kommer vi mest sannsynlig til å ende med å jobbe på overtid før vi har et resultat, sa riksmekler Nils Dalseide da han kort orienterte om situasjonen i årets hovedoppgjør tirsdag.

Partene har sittet i frivillig mekling i to uker. Når det nå er brudd, har de plikt til å prøve å komme til enighet i løpet av fire dager med tvungen mekling. Partene jobber i mindre grupper med åtte-ti store og små problemstillinger - blant annet sosial dumping og hvorvidt framtidig pensjonsordning skal være tema for forhandlingene.

- Vi har en god dialog og mange arbeidsprosesser i gang. Jeg synes det går bra, sa Dalseide.

Partene må komme til enighet før midnatt natt til søndag 3. april. Mislykkes de, vil 26.000 medlemmer gå ut i streik fra arbeidstidens begynnelse klokken 6 søndag morgen, ifølge Fellesforbundet.

Det er meldt plassfratredelse for 800 bedrifter tilsluttet Norsk Industri og bedrifter som arbeidsgiverforbundet har direkteavtale med.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart