KOLLAPSEN: Slik ble Paul Nawrocki kjendis. Den arbeidsledige 59-åringen ble selve symbolet på kollapsen i finansmarkedet høsten 2008, der han sto med plakat rundt halsen på Manhattan. Foto: AP Photo/Bebeto Matthews/SCANPIX
KOLLAPSEN: Slik ble Paul Nawrocki kjendis. Den arbeidsledige 59-åringen ble selve symbolet på kollapsen i finansmarkedet høsten 2008, der han sto med plakat rundt halsen på Manhattan. Foto: AP Photo/Bebeto Matthews/SCANPIXVis mer

Nå har Paul (59) endelig fått jobb igjen

Mannen som ble selve symbolet på finanskrisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): 99 uker etter at han mistet jobben, er Paul Nawrocki (61) endelig i arbeid igjen.

Den velkledde middelklasse-amerikaneren ble selve symbolet på finanskrisen i 2008, da han trålte de travle gatene på Manhattan med en plakat rundt halsen. «Nesten hjemløs» sto det med svart skrift.

Den arbeidssøkende mannen kom på CNN og BBC, og i løpet av de neste ukene ga han over 100 TV-intervjuer. Noen sørget til og med for at han fikk sitt eget domenenavn på Internett. Likevel uteble jobbtilbudene for mannen som hadde hatt en toppstilling i en leketøysfabrikk.

MatkupongerKona er syk og utgiftene for behandling og medisiner har hopet seg opp. I fjor ba ekteparet om å bli slått konkurs, og ble avhengig av matkuponger for å klare seg.

Paul sier han har gått og ventet på at de måtte tvangsselge huset. Men i forrige uke snudde lykken.

- Det føltes godt, sier Nawrocki til nyhetsbyrået AP, etter sin første dag på kontoret.

- Det føltes helt nytt, fordi det er så lenge siden, sier han, 25 måneder etter at han måtte gå fra den forrige jobben.

Kanskje er Paul Nawrocki også et symbol på at verdensøkonomien går bedre tider i møte.

BedringI forrige måned økte antall sysselsatte i USA med 162 000. Og selv om arbeidsledigheten fortsatt er skyhøy, var dette første gangen tallene viste en betydelig bedring i arbeidsmarkedet.

Likevel tør ikke 61-åringen helt å slippe gleden løs. Han har fortsatt to lån på huset som må betjenes. Og årslønna i den nye jobben er knapt halvparten av hva han tjente før.

- På det ene lånet ligger vi seks måneder etter med betalingen. Jeg vet ikke om vi noen gang vil klare det, sier han.