Nå har politiet funnet Bedrageri-Baggers hemmelige millionrede

Norskfødt storsvindler gjemte titalls millioner i USA.

GJEMTE UNNA PENGER: Storsvindleren Stein Baggers hemmelige reserver er i ferd med å rakne. Foto: EPA/Nils Meilvang/Scanpix
GJEMTE UNNA PENGER: Storsvindleren Stein Baggers hemmelige reserver er i ferd med å rakne. Foto: EPA/Nils Meilvang/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Dansk og amerikansk politi skal ifølge NTB ha klart å spore opp flere titalls millioner kroner som den norskfødte storsvindleren Stein Bagger har gjemt unna i USA.

Dømt Det antas at Bagger og hans svenske medsammensvorne Mikael Ljungman til sammen gjemte unna over 200 millioner kroner.

Flere titalls millioner ble flyttet til et amerikanske selskap som delvis var eid av Ljungman, skriver den danske avisa Børsen.

Etterforskningen skal nå ha kommet så langt at det er mulig å ta beslag i en del av pengene.

Dansk-norske Bagger ble i fjor dømt til sju års fengsel for bedrageri. Svindelen skjedde ved at Bagger gjennom selskapet IT Factory leide ut en bruksrett han ikke hadde til programvare for datasystemer.

Rømte IT Factory brukte blant annet et norsk selskap til å inngå leasingavtaler med ulike selskap, i tillegg til at han fakturerte gjennom det norske selskapet.

Bagger forklarte at han trengte pengene han svindlet til seg av personlige årsaker.

Stein Bagger ble tatt i Los Angeles i desember 2008, etter å ha flyktet fra Dubai under svært dramatiske omstendigheter.

Det var Danske Bank som var svindlerens største kreditor etter kjempekonkursen, og domfellelsen i fjor var en stor prestisjeavgjørelse for danske myndigheter.

Rolex Men da Bagger meldte seg, tok ikke amerikansk politi ham på alvor:

- Jeg er Stein Bagger. Jeg er en rømling fra Europa, og jeg vil overgi meg, sa den norskfødte dansken.

Det var først da den Armani-kledde finansmannen bøyde seg over skrivebordet og viste fram den dyre Rolex-klokka si, at politiet skjønte at han faktisk snakket sant.

Bagger brukte den kjente Hells Angels-profilen Brian Sandberg som livvakt. Han har vært regnet som mc-klubbens hærfører i den blodige krigen mellom Hells Angels og kriminelle innvandrergjenger i København.

Fikk bank Uten livvakt har ikke fengselslivet vært spesielt lett for den høyt profilerte storsvindleren.

Han ble kort tid etter pågripelsen i 2008 brutalt slått ned i fengselet.

Asger Jensby, som også var bosatt på Kongsvinger og investor i fotballklubben KIL, var styreleder og storaksjonær i Baggers IT Factory.

Han er ellers kjent for å ha bygget et av Norges aller største private bolighus i grensebyen, til en byggekostnad på 42 millioner.

Han fikk i februar i år endelig solgt huset for 15 millioner, drøyt en tredel av byggekostnaden.

BLE IKKE TRODD: Her melder Stein Bagger seg for politiet i Los Angeles, lørdag 6. desember 2008. Foto: AP/Scanpix
BLE IKKE TRODD: Her melder Stein Bagger seg for politiet i Los Angeles, lørdag 6. desember 2008. Foto: AP/Scanpix Vis mer