Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå har rikingene dilla på villa

Pengegutta blafrer igjen med millionene og boligmeklerne gnir seg i hendene. Sist ute er den søkkrike skipsrederen Knut Utstein Kloster, som har kjøpt en av Oslos «feiteste» utsiktsleiligheter til rundt ni millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvis alt er førsteklasses, er det nærmest ingen grenser for hva enkelte vil betale, sier partner i Banco Eiendomsmegling, Christian Conradi Larsen.

Nedturen på aksjemarkedet fikk en del rikinger til å sitte på gjerdet, men nå har bruktmarkedet for de aller dyreste og flotteste boligene i Oslo tatt seg kraftig opp. Eiendomsmeklerne Banco, som har spesialisert seg på det øverste prissjiktet, regner alene med å selge mellom ti og tjue eiendommer i timillionersklassen og oppover framover mot sommeren.

- Det er en enorm etterspørsel etter de få perlene som fins. Antall unike eiendommer er konstant, men antall folk med mange penger øker. Derfor er det å kjøpe seg en perle en sikker investering for pengesterke mennesker, sier Christian Conradi Larsen.

- Hvis alt er førsteklasses, er det nærmest ingen grenser for hva enkelte vil betale. I dette markedet settes en pris uavhengig av rentenivå, sier han.

Diskresjon

Conradi understreker at disse boligene som regel ikke averteres i avisa. Dette er personer som ønsker diskresjon omkring både kjøp og salg og som vegrer seg for å få «gud og hvermann» på visninger.

- Vi vet hvem som er i markedet og kontakter dem som er aktuelle.

Også andre meklere melder om stor interesse for eiendommer i det øvre prissjikt. Da hjelper det at storgutta stadig får flere luksusleiligheter å velge mellom.

- Også vi har hatt en veldig oppgang den siste tida. Det er kanskje rundt 100 mennesker i Oslo-regionene som ønsker å kjøpe dyrt. Nå snuser de rundt i de mange tilbudene, sier Nils O.M. Nordvik i EiendomsMegler1, som også har spesialisert seg på eiendommer i den øverste prisklasse.

For toppgutta med feite bankkontoer er bare det beste godt nok. For noen få dager siden kjøpte skipsreder Knut Utstein Kloster en toppleilighet i Ullernåsen i Oslo. Kloster tar med seg flyttelasset bare noen få hus bortover i gata. Den luksuriøse toplansleiligheten vil være klar til innflytting om et års tid.

Pris etter det Dagbladet erfarer: Rundt ni millioner kroner.

Ni leiligheter

Kloster og hans familie vil få en av de beste utsiktene det er mulig å oppdrive i hovedstaden. Den rundt 300 kvadratmeter store leiligheten har en gedigen terrasse på 50 kvadratmeter, og den søkkrike skipsrederen slipper å gå opp trapper når han parkerer i garasjen. Heisen fra garasjeanlegget går rett inn i leiligheten.

- Vi har i alt ni leiligheter på denne adressen. Seks er solgt allerede før prospektet er trykt opp. Helt vanvittig. Vi er absolutt på godt gammelt nivå igjen, kommenterer Petter Andreas Poppe i advokatene Sem og Johnsen Eiendomsmegling.

Bare noen eksempler på tilbudene som finnes:

Herskapsbolig

  • En av naboleilighetene til Sten Ture Jensen på Aker Brygge skal selges for rundt 10 millioner. Leiligheten er på 200 kvadratmeter og har terrasse på 50 kvadrat.
  • Unik herskapsbolig i Holmenkollveien 88 på 800 kvadratmeter med verditakst 16 millioner kroner selges i disse dager.
  • Enebolig i Holmenkollen selges til 13 millioner.
  • Representasjonsbolig i Ottar Birtings gate 2 på Skarpsno selges. Takst: 11 millioner.
  • Leilighet i Gyldenløves gate i Oslo vurderes solgt for et sted mellom åtte og ti millioner.
  • Sten Ture Jensen selger eiendom på Snarøya på 450 kvadratmeter. Sa nei til 21 millioner kroner.
  • Om kort tid legges en sveitservilla på 400 kvadratmeter på Frogner i Oslo ut for salg. Prisantydningen er 12- 13 millioner.
  • Enebolig på Snarøya selges for åtte millioner.
  • Villa Grande, Quislings gamle førerresidens på Bygdøy skal selges. Pris: over 70 millioner.