TREKKER SEG:  I dag kunngjør Utah-guvernør Jon Huntsman at han trekker seg fra kampen om å bli republikanernes presidentkandidat mot Barack Obama. Han kommer nå til å støtte republikanernes favoritt Mitt Romney. FOTO: Matt Rourke, AP/SCANPIX.
TREKKER SEG: I dag kunngjør Utah-guvernør Jon Huntsman at han trekker seg fra kampen om å bli republikanernes presidentkandidat mot Barack Obama. Han kommer nå til å støtte republikanernes favoritt Mitt Romney. FOTO: Matt Rourke, AP/SCANPIX.Vis mer

Nå har Romney bare fire utfordrere tilbake

Darwins utviklingslære og klima-ja ble ingen president-vinnersaker for Jon Huntsman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jon Huntsman skal mandag besøke Myrtle Beach i Sør-Carolina, og han vil der kunngjøre at han trekker seg, sier flere medarbeidere.

Ifølge medarbeiderne vil Huntsman kunngjøre at han støtter Mitt Romney, den ledende kandidaten.

- Han er stolt over den valgkampen han har ført, men han ønsker ikke å stå i veien for den kandidaten som har best sjanse til å slå president Barack Obama, sier en kilde til nyhetsbyrået Reuters.

Romney - og fire til Når Huntsman trekker seg, er det fem kandidater igjen: Mitt Romney, Newt Gingrich, Ron Paul, Rick Santorum og Rick Perry.

Romney i tet Mitt Romney har allerede vunnet nominasjonskampen i Iowa og New Hampshire. Han leder også på gallupen i Sør-Carolina, som er neste delstat ut.

Bak komiker Huntsman har på sin side ligget sist blant kandidatene i nominasjonskampen med en oppslutning på rundt 3 prosent på landsbasis. I nominasjonsvalget i New Hampshire kom han på tredjeplass, og i Iowa deltok han ikke.

I en meningsmåling som ble gjennomført i Sør-Carolina i forrige uke fikk Huntsman en oppslutning på 4 prosent.

Målingen viste at selv komiker Stephen Colbert ville fått flere stemmer enn Huntsman.

Valget om ikke å delta i Iowa tok Huntsman for å konsentrere seg fullt og helt om New Hampshire. Da han kom på tredjeplass i denne delstaten, forsøkte han å framstille det som en triumf og et tegn på at strategien hadde vært vellykket.

I Sør-Carolina har han likevel ikke klart å hevde seg blant kandidatene, selv ikke etter at delstatens største avis, The State, ga sin støtte til ham.

Sterk CV Huntsman er tidligere guvernør i Utah og har også vært ambassadør i Kina under president Barack Obama og handelsutsending under president George W. Bush. I likhet med Mitt Romney er han mormoner, og han regnes som en moderat politiker.

I valgkampen har det vært et problem for Huntsman at han på grunn av sin ambassadørfortid er blitt oppfattet som for tett knyttet til Obama.

Han regnes også som for moderat til å vinne mer høyreorienterte republikaneres støtte.

- Kall meg gal Selv har Huntsman forsøkt å appellere til sentrum, og det skapte et visst oppstyr i august i fjor da han i en twittermelding skrev han at han trodde på Darwins utviklingslære og stolte på klimaforskerne.

«Kall meg gal», la han til.

Et par måneder senere sa han at han at han ikke kom til å sette fyr på håret sitt for å vinne nominasjonskampen.

- Jeg mener ikke at man må være gal for å være med i Det republikanske parti, sa Huntsman.

(NTB-Reuters-AFP).