Nå har stabssjef Kelly sparket både Bannon og Scaramucci: - Det hjelper ikke hvis Trump fortsetter i sine gamle spor

John Kelly har fått i oppdrag å få orden i Det hvite hus. Men det hjelper lite når Donald Trump ikke lar seg temme, mener USA-ekspert.

GEMYTTELIG: Det skal ha vært stabssjef John Kelly (t.v) selv som tok avgjørelsen om at Donald Trumps sjefsstrateg Steve Bannon måtte gå fra Det hvite hus. Foto: REX / Shutterstock / NTB scanpix
GEMYTTELIG: Det skal ha vært stabssjef John Kelly (t.v) selv som tok avgjørelsen om at Donald Trumps sjefsstrateg Steve Bannon måtte gå fra Det hvite hus. Foto: REX / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Stabssjefen i Det hvite hus John F. Kelly og Steve Bannon har blitt enige om at dagen i dag er Steves siste dag. Vi er takknemlige for hans tjenester og ønsker ham alt det beste.

Slik omtalte pressetalskvinne Sarah Huckabee Sanders Steve Bannons avskjed fra Det hvite hus fredag, i en uttalelse lik den en fotballklubb gir når de sparker treneren.

Men som når fotballklubber sparker treneren, er ikke nødvendigvis versjonen offentligheten får den hele og fulle sannhet.

- Sparket av Kelly

For ifølge kilder i Det hvite hus Washington Post har snakket med, var avgjørelsen om å sparke Bannon tatt av mannen som er brakt inn for å få orden i rekkene.

Trumps nytilsatte stabssjef John F. Kelly.

- Dette var utvilsomt en manns avgjørelse: Kelly. Et hundre prosent, sier en kilde i Det hvite hus til avisa.

New York Times skisserer opp flere muligheter, både at Bannon ble sparket, og at han sa opp selv. Men at Bannon forsvinner ut noen få uker inn i stabssjef Kellys virke, tilsier nok at det ikke er helt tilfeldig, og den samme avisa omtaler Bannons avskjed som en seier for Kelly.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer