Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå har T-banene i New York begynt å gå igjen

Bare tre dager etter at vannmassene oversvømmet store deler av det massive undergrunnsanlegget.

FULLSTENDIG OVERSVØMT: Joseph Leader fra trafikkmyndighetene i New York inspiserer en undergrunnsstasjon på nedre Manhattan sammen med et TV-team. Nå er deler av undergrunnssystemet i drift igjen. Foto: REUTERS/Mike Segar
FULLSTENDIG OVERSVØMT: Joseph Leader fra trafikkmyndighetene i New York inspiserer en undergrunnsstasjon på nedre Manhattan sammen med et TV-team. Nå er deler av undergrunnssystemet i drift igjen. Foto: REUTERS/Mike Segar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er bare tre dager siden vannmassene strømmet inn i undergrunnsanlegget i New York, og anlegget ble stengt på grunn av stormen «Sandy».

I dag begynte de første T-banene å gå i verdensmetropolen igjen, like etter klokka 06.00 lokal tid, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Store ødeleggelser Det er imidlertid kun de delene av det omfattende kollektivsystemet som ikke ble ødelagt i stormen som har åpnet igjen. Dette betyr at T-banene er i drift på deler av strekningene på 14 ulike linjer, men nedenfor 34th Street er fortsatt hele undergrunnssystemet stengt.

Dette er det området i New York som ble hardest rammet av stormen, og inkluderer blant annet byens finansdistrikt.

Arbeidet med å pumpe vann opp fra tunnelene vanskeliggjøres også ved at «Sandy» har ført til strømstans flere steder i byen.

Store trafikkproblemer Også veinettet i og rundt New York er kraftig ødelagt, og bruer er stengt, og det var store trafikkproblemer på veiene inn til Manhattan i morgentimene i dag tidlig, ifølge New York Times.

STORE ØDELEGGELSER: Deler av undergrunnsanlegget i New York er nå i drift igjen, men Whitehall er blant stasjonene som fortsatt er stengt. Foto: REUTERS/Mike Segar
STORE ØDELEGGELSER: Deler av undergrunnsanlegget i New York er nå i drift igjen, men Whitehall er blant stasjonene som fortsatt er stengt. Foto: REUTERS/Mike Segar Vis mer

På grunn av strømstansen er det mange bensinstasjoner som ikke får operert pumpene, noe som igjen fører til en bensinkrise i byen.

På den positive siden har også bussene begynt å rulle gjennom New Yorks gater igjen, men de er stappfulle og går sakte, ifølge den amerikanske avisa.

På Long Island har bulldosere begynt å fjerne sand fra gatene og redningskjøretøyer har begynt å fjerne ødelagte biler, ifølge Associated Press. Samtidig gjenopptar president Barack Obama og hans utfordrer Mitt Romney valgkampen igjen i dag, før presidentvalget i neste uke.

144 døde Tallet på omkomne etter Sandys herjinger nå oppe i 144, ifølge amerikanske medier. 72 mennesker i 15 amerikanske delstater omkom da orkanen slo inn over USAs østkyst, og like mange har mistet livet på Cuba og i Haiti og Canada.

I USA er de materielle ødeleggelsene særlig store langs kysten i Maryland, Delaware og New Jersey.

STORE VANNMASSER: Dette overvåkingsbildet er tatt på Hoboken-stasjonen i New Jersey for bare tre dager siden. Foto: AFP / NTB SCANPIX
STORE VANNMASSER: Dette overvåkingsbildet er tatt på Hoboken-stasjonen i New Jersey for bare tre dager siden. Foto: AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Utenfor New York ble det onsdag oppdaget at over 1,1 millioner liter diesel hadde lekket ut i havet fra en tank på land, og den amerikanske kystvakten jobber med å legge ut lenser for å begrense forurensningen.

I tillegg har stormen røsket opp nedgravde likkister i byen Crisfield i Maryland. I New Haven ble levningene etter en kvinne som har vært død i 200 år avdekket, da et tre oppkalt etter den tidligere presidenten Abraham Lincoln, ble revet opp med røttene, skriver ABC News.

FORTSATT STENGT: Det er ingen T-baner i drift nedenfor 34th Street på Manhattan. Dette bildet er fra Whitehall stasjon. Foto: REUTERS/Mike Segar
FORTSATT STENGT: Det er ingen T-baner i drift nedenfor 34th Street på Manhattan. Dette bildet er fra Whitehall stasjon. Foto: REUTERS/Mike Segar Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media