Nå har terrorgruppene IS og Boko Haram funnet hverandre

FNs sikkerhetsråd er bekymret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag møtes en rekke ledere til en konferanse for å finne ut hvordan terrorgruppa Boko Haram skal bekjempes. Den nigerianske presidenten Muhammadu Buhari vil ta imot representanter for Benin, Kamerun, Chad og Niger. Også Frankrikes Francois Hollande, Storbritannias utenriksminister Philip Hammond og USAs viseutenriksminister Antony Blinken er på plass.

De vil diskutere bekymringen fra FNs sikkerhetsråd: Nære bånd mellom Nigerias terrorgruppe Boko Haram og terrorgruppa IS.

Møtes i Libya Den amerikanske viseutenriksministeren, som allerede er i Nigeria, sier at han er bekymret over rapportene om at Boko Haram-krigere drar til Libya, hvor IS har økt sin kontroll de siste månedene.

- Vi har sett at Boko Haram har blitt mer effektive i måten å kommunisere på. Det ser ut til at de har fått hjelp fra Daesh (IS, journ.anm). Vi har informasjon om at gruppene har mer kontakt og mer samarbeid, og dette er noe vi ser nærmere på, og som vi må få slutt på, sier han ifølge BBC.

Alarm Også de 15 medlemslandene i FNs sikkerhetsråd har uttalt «alarm over Boko Harams bånd med IS». De roser også den nigerianske presidentens initiativ om å holde sikkerhetsmøtet i Abuja.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer