Donald Trump og klima

Nå har Trump startet «heksejakt» på ansatte som jobber med global oppvarming

Har sendt ut kontroversiell spørreundersøkelse.

VIL HA NAVN: Donald Trump har sendt ut en spørreundersøkelse til ansatte i Energidepartementet, hvor de blant annet blir bedt om å oppgi navnene til alle de som har jobbet med spørsmål knyttet til global oppvarming. Foto: NTB Scanpix
VIL HA NAVN: Donald Trump har sendt ut en spørreundersøkelse til ansatte i Energidepartementet, hvor de blant annet blir bedt om å oppgi navnene til alle de som har jobbet med spørsmål knyttet til global oppvarming. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Både forskere, miljøaktivister og politikere har vært bekymret for at påtroppende president Donald Trump vil reversere Barack Obamas innsats for å stanse menneskeskapt global oppvarming.

Trump blir av mange beskrevet som en «klimaskeptiker», og i 2012 skrev han på Twitter at kineserne har funnet på global oppvarming for å ramme USAs økonomi.

Trump har også kalt klimaforskningen «svindel» og «bullshit». Han har lovet å stanse all støtte til FNs arbeid mot global oppvarming, og vil i tillegg forsøke å skrote Parisavtalen.

Kontroversiell spørreundersøkelse

Mens Trump og hans medarbeidere forbereder seg til sin inntreden i Det hvite hus, har det kommet nye indikasjoner på hvordan den nyvalgte presidenten vil håndtere klimaspørsmålet.

Denne uka avslørte blant annet Bloomberg og New York Times at Donald Trump har sendt ut en spørreundersøkelse til ansatte i Energidepartementet, hvor de blant annet blir bedt om å oppgi navnene til alle de som har jobbet med spørsmål knyttet til global oppvarming.

Dette skal være et ledd i en kartlegging for å finne ut hvem som hjalp Barack Obama med hans arbeid for å sette klimaet på agendaen, og vekker nå sterke reaksjoner i USA:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer