Nå har Trumps innreiseforbud trådt i kraft, men det hersker fremdeles litt forvirring

Hawaii vil stanse håndhevelse av forbudet.

INNREISEFORBUD: Donald Trump har siden dag én forsøkt å få på plass et innreiseforbud. Nå har det trådt i kraft. Foto: REUTERS / Carlos Barria / NTB scanpix
INNREISEFORBUD: Donald Trump har siden dag én forsøkt å få på plass et innreiseforbud. Nå har det trådt i kraft. Foto: REUTERS / Carlos Barria / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere denne uka ble det kjent at USAs høyesterett opphevet kjennelsene i lavere rettsinstanser som hindret Donald Trumps innreiseforbud fra å tre i kraft.

Og i natt norsk tid trådte innreiseforbudet i kraft.

Unntak fra innreiseforbud

Konsekvensen av forbudet er at personer fra Syria, Sudan, Somalia, Jemen, Iran og Libya ikke kan få visa til USA, med mindre de har en nær reell tilknytning med en slektning, skole eller et selskap i USA.

Det var Høyesterett som slo fast at personer «som har en troverdig 'bona fide-relasjon' til en person eller enhet i USA» skal unntas fra forbudet.

Det er på akkurat dette punktet det hersker litt forvirring. Justisdepartementets opprinnelige definisjon av nær familie, som kvalifiserer til innreise, var forelder, ektefeller, barn, voksen sønn eller datter, svigersønn eller -datter eller søsken.

Å ha besteforeldre, barnebarn, tante, onkel, niese, nevø, forlovede, søskenbarn, svigerinne, svoger eller annen familie med innvilget opphold i USA vil ikke gi folk mulighet til å komme inn i USA.

Men like før innreiseforbudet trådte i kraft skrev utenriksdepartementet på sine nettsider at også forlovede kvalifiserer som nær familie i henhold til Høyesteretts avgjørelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer