Nå har våren kommet til Norge

I alle fall statistisk sett.

VÅREN ER HER! Helt ytterst på kysten kan værstatistikerne nå fastslå at våren har kommet. Men lenger inn i landet vil det ta tid før vi kan erklære vårsesong. Disse damene på Røros må vente, for der er det fortsatt vinter. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VÅREN ER HER! Helt ytterst på kysten kan værstatistikerne nå fastslå at våren har kommet. Men lenger inn i landet vil det ta tid før vi kan erklære vårsesong. Disse damene på Røros må vente, for der er det fortsatt vinter. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Nå er våren her», fastslo svenske Aftonbladet i går. Dagbladet tok en sjekk, og jammen har den ikke kommet til Norge også.

-  Vi kan si at våren er i ferd med å komme langs hele kysten, fra Sørlandskysten opp til Karlsøy i Troms, sier værstatistiker Stein Kristiansen til Dagbladet.

Den meteorologiske definisjonen på vår er sju dager i strekk med en gjennomsnittstemperatur over null grader. Det har vi langs store deler av kysten i Norge nå.

Vår i Sverige I sju dager har svenske meteorologer målt en gjennomsnittstemperatur på over null grader på øya Vinga i Göteborgs skjærgård og Nidingen, en øy i Kungsbacka, litt sør for Göteborg.

I Sverige er det bare på øyer, og ikke på fastlandet, at våren har kommet.

- På land blir det ganske kaldt på nettene. Det blir noen minusgrader på nettene selv om det er pluss på dagen, sier Gustav Åström i Sveriges Meteorologiske och Hydroliska Institut.

Vår langt oppover Da Meteorologisk institutt skulle sjekke ståa i Norge, så det først mørkt ut.

- For Norge som helhet har våren definitivt ikke kommet. Den har i alle fall ikke gjort det på Hvaler. Og har det ikke kommet der, eller på Færder, har det ikke kommet noen steder, sier værstatistiker Kristiansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer