- Nå har vi et eneste hovedfokus, og det er å lokalisere de savnende, og få dem hjem i trygghet

Flyktninghjelpens generalsekretær snakket om kidnappingen i Kenya.

FORTALTE OM DRAMAET:  Generalsekretær i Flyktninghjelpen, Elisabeth Rasmusson, orienterte i dag om kidnappingen av Flyktninghjelpansatte i Kenya fredag. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
FORTALTE OM DRAMAET: Generalsekretær i Flyktninghjelpen, Elisabeth Rasmusson, orienterte i dag om kidnappingen av Flyktninghjelpansatte i Kenya fredag. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flyktninghjelpen kalte i dag inn til pressekonferanse for å orientere om kidnappingen, som skjedde i verdens største flyktningleir Dadaab i Kenya, fredag.

Fire personer ansatt i Flyktninghjelpen er savnet, en av hjelpearbeiderne er norsk. Den ene innleide sjåføren, Abdi Ali, ble drept, og to såret. 

Generalsekretær Elisabeth Rasmusson var med i konvoien med tre biler som ble angrepet på en vei regnet som trygg i flyktningleieren, hvor nesten en halv million mennesker holder til. Hun satt, sammen med norsk-somaliske Hassan Khaire, i den eneste bilen som klarte å komme seg unna da bevæpnede menn begynte å skyte mot dem.

- Nå har vi et eneste hovedfokus, og det er å lokalisere de savnende, og få dem hjem i trygghet. Det er vår viktigste oppgave, sa Rasmusson da hun åpnet pressekonferansen.

- Ingen har kontaktet oss og påstått at de har våre kollegaer. Vi får inn informasjon om at de kidnappede kan befinne seg i både Kenya og Somalia.

Den kenyanske hæren har nå funnet en bærbar datamaskin som de tror tilhører en av de bortførte hjelpearbeiderne eller personene som bortføre dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer