VANT: Knut Arild Hareide får skriftlig votering om veivalget mot venstre eller høyre. Det er mot viljen til høyresida i partiet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VANT: Knut Arild Hareide får skriftlig votering om veivalget mot venstre eller høyre. Det er mot viljen til høyresida i partiet. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

NÅ: Hareide vant viktig første seier. KrF-valget om Jonas og Erna blir hemmelig

Landsmøtet i KrF vil ha skriftlig votering, etter het debatt og tett votering. Høyresida i partiet tapte første runde.

GARDERMOEN (Dagbladet): Etter en måned med tøff dragkamp skal KrFs landsmøte avgjøre veivalget.

Første slag står om voteringene på landsmøtet i dag skal være skriftlig. Der vant landsstyrets forslag fram med 101 mot 89 stemmer.

Det var regnet som viktig for venstresida i partiet å få skriftlig votering, som i praksis vil si hemmelig votering. For å vippe blå delegater i rød retning, som Knut Arild Hareide er avhengig av for å vinne fram med sitt syn, behøver han i dag å overbevise KrF-ere som har lovet sitt fylkeslag å stemme på borgerlig side.

Delegatene står fritt på landsmøtet, men det er regnet som enklere å ombestemme seg dersom dette kan foregå i all hemmelighet ved skriftlig valg.

Sterke krefter på høyresida i KrF ønsker åpen votering, men tapte altså med knapp margin.

Både Kjell Ingolf Ropstad, Olaug Bollestad og Hans Fredrik Grøvan stemte for å ha skriftlig votering, i takt med partiledelsens anbefaling i går.

Ordinært sett er det slik at dersom fem delegater eller flere ønsker skriftlig votering, så skal skriftlig votering gjennomføres.