Nå har«Odins soldater» etablert seg i Norge. - Vi er snart representert i hver krik og krok av landet

Selvjustisgruppa hevder de skal skape trygghet i gatene.

FINSK GRUPPE: «Odins soldater» ble opprettet som en selvjustisgruppe i Finland. Den siste tida er det blitt spredt til Norge, og opprettet flere lokallag, ifølge gruppa selv. Både PST og lokalpoliti er kjent med gruppa. Foto: Minna Raitavuo/Lehtikuva/NTB scanpix
FINSK GRUPPE: «Odins soldater» ble opprettet som en selvjustisgruppe i Finland. Den siste tida er det blitt spredt til Norge, og opprettet flere lokallag, ifølge gruppa selv. Både PST og lokalpoliti er kjent med gruppa. Foto: Minna Raitavuo/Lehtikuva/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet skrev i forrige uke om borgerverngruppa «Odins soldater», som ble opprettet i den nordfinske byen Kemi i høst.

De marsjerer i gatene ikledd svarte jakker med et vikinghjelmmotiv på ryggen.  Gruppa hadde som mål å beskytte innbyggere, etter at det ble opprettet et stort asylmottak rett utenfor byen.

Nå har også gruppa spredd seg til Norge, og hevder å ha opprettet lokallag flere steder i landet. I den siste tida er det dukket opp flere Facebook-grupper, blant annet en støttegruppe med over 1400 medlemmer.

- Målet er å vise oss i gatene og være til stede for at folk skal få en trygghet. Folk er generelt lei av at politiet ikke får ressursene de trenger. Vi kaller det en privat nattravnstjeneste, sier midlertidig talsmann for «Odins soldater» i Norge, Ronny Alte, til Dagbladet.

Alte er tidligere leder for den antiislamske gruppa Norwegian Defence League (NDL), og har også uttalt seg som talsmann for islamfiendtlige Pegida.

«Odins soldater» er imidlertid en selvjustisgruppe i natur, og sier de vil marsjere i gatene.

I hver krik og krok Lokalavisa Lister24 meldte i går at den innvandringsfiendtlige gruppa hadde opprettet et lokallag i Farsund i Vest-Agder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer