Kvinne i 50-åra tiltalt:

Nå havner denne diamantringen til 600 000 i retten for tredje gang

Tollerne sto allerede klare da kvinnen kom hjem. Nå blir ringen nok en gang tema i retten.

KOSTBAR: Ringen til en verdi av drøye 600 000 kroner ble ifølge tiltalen ikke fortollet da kvinnen kom fra Belgia. Foto: Tollvesenet
KOSTBAR: Ringen til en verdi av drøye 600 000 kroner ble ifølge tiltalen ikke fortollet da kvinnen kom fra Belgia. Foto: Tollvesenet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var ikke en hvilken som helst ring hun kom gående med, kvinnen i 50-åra som ble stoppet på Gardermoen i slutten av april i år. Vel framme hos Tollvesenets kontroll, gikk hun på grønn sone. Der ble det likevel full stopp.

Diamantringen til en verdi av 616 512 kroner var ifølge en fersk tiltale verken lagt fram for deklarering eller fortolling da kvinnen kom fra Belgia. 24. januar neste år må hun derfor møte i Øvre Romerike tingrett, tiltalt for å ha unndratt 154 128 kroner i avgifter.

Tur/retur samme dag

Ifølge politiadvokat Mathias Emil Hager dro kvinnen inn og ut av Norge samme dag, da hun hentet ringen til landet. Etter å ha dratt ned på morgenen den 30. april, returnerte hun omkring klokka 21 samme dag.

- Tollmyndighetene i Belgia tipset om kvinnen, og opplyste at hun hadde fått igjen momsen for ringen før hun forlot landet. Da hun ankom Gardermoen ble hun stoppet og konfrontert med dette, forteller Hager.

Saken går i ring

24. januar blir imidlertid ikke første gang diamantringen blir et tema for norsk rettsvesen. Kvinnen var ikke fornøyd med at ringen ble beslaglagt etter Tollvesenets funn i april. Dermed havnet også dette i retten tidligere i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer