ERFARNE KLATRERE: - De var begge fremragende klatrerer, blant de aller beste, sier sikkerhetssjef i Norges Klatreforbund, Stein Tronstad, om de to omkomne. Foto: Google Maps
ERFARNE KLATRERE: - De var begge fremragende klatrerer, blant de aller beste, sier sikkerhetssjef i Norges Klatreforbund, Stein Tronstad, om de to omkomne. Foto: Google MapsVis mer

Nå hentes de to omkomne klatrerne ut

Syv klatrere er fraktet med helikopter til Kjerag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To erfarne klatrere er funnet omkommet i Kjerag-området i Rogaland etter at de ikke kom hjem som planlagt torsdag kveld.

- Et SeaKing-helikopter har akkurat satt av syv klatrere som skal ta seg opp til der de omkomne ble funnet, sier redningsleder Ben Vikøren ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Tar tid Han forteller at det kan komme til å ta litt tid å få hentet de to ned.

- Vi tar så lang tid som vi trenger, vi tar ingen sjanser når det kommer til sikkerheten til klatrerne, sier Vikøren.

Kamerater Kameratene hadde vært på tur siden tirsdag og ble meldt savnet da de ikke kom hjem som planlagt og ikke kunne nås på telefon. Hovedredningssentralen sendte ut et SeaKing-helikopter i 13-tiden i går, og var ute med helikopteret igjen i går ettermiddag.

- To klatrere ble lokalisert av SeaKing-helikopteret i 14-tiden og konstantert omkommet. Det har blitt gjort forbredelser i kveld med tanke på å hente dem i morgen tidlig når dagslyset kommer tilbake, sier Victor Jensen, operasjonsleder i Rogaland politidistrikt til Dagbladet, i går.

En av mennene er fra lokalområdet, mens den andre er fra Østlandet. Mannen fra Østlandet er i begynnelsen av 40-årene, mens den andre er i slutten av 30-årene. Pårørende er varslet.