Rasmus Hansson (MDG) slakter budsjettprosessen:

- Nå hviler det et blytungt ansvar på Kristelig folkeparti

.. men miljøorganisasjonene gir Venstre honnør for bruddet.

GIR SAMARBEIDSPARTIENE BUDSJETT-SLAKT: - Det er fryktelig synd at alt snakket fra regjeringa og støttepartier om grønt skifte ender i et sånt pjuskete kaos, sier Hansson til Dagbladet. Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix
GIR SAMARBEIDSPARTIENE BUDSJETT-SLAKT: - Det er fryktelig synd at alt snakket fra regjeringa og støttepartier om grønt skifte ender i et sånt pjuskete kaos, sier Hansson til Dagbladet. Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Venstres brudd i forhandlingene med regjeringen om statsbudsjettet vekker sterke karakteristikker fra andre partier og fra miljøorganisasjoner.

- Nå hviler det et blytungt ansvar på Kristelig folkeparti, sier Rasmus Hansson, stortingsrepresentant for Miljøpartiet De Grønne.

- Pjuskete kaos

Bruddet kom etter at verken Høyre eller Frp ville røre den såkalte bilpakken.

Hansson mener at det etter Venstres brudd blir KrFs ansvar å få til et statsbudsjett som ivaretar Norges miljøforpliktelser.

Venstres brudd skyldes misnøye med regjeringspartienes vilje til å gjennomføre det såkalte grønne skiftet - med konkrete mål og forpliktelser for å minske klimagassutslippene.

Men Hansson er forundret over at Venstres brudd med regjeringspartiene kom nå - og ikke for tre år siden. Etter hans syn måtte et «grønt» budsjett ha inneholdt blant annet en solid grønn næringslivssatsing, og tiltak for å gjøre det lønnsomt for folk å ta miljøvennlige valg.

- Det er fryktelig synd at alt snakket fra regjeringa og støttepartier om grønt skifte ender i et sånt pjuskete kaos, sier Hansson til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer