Nå innrømmer crack-ordføreren alt: - Jeg kommer til å dø med denne sykdommen

Men hvor han kjøpte stoffet sitt, nekter Rob Ford å si.

VISTE SEG OFFENTLIG: Rob Ford viste seg denne uka offentlig for første gang siden han ble utskrevet fra rusbehandlingsklinikken der han har forsøkt å få bukt med sitt narkotikaproblem. Foto: Reuters / NTB scanpix
VISTE SEG OFFENTLIG: Rob Ford viste seg denne uka offentlig for første gang siden han ble utskrevet fra rusbehandlingsklinikken der han har forsøkt å få bukt med sitt narkotikaproblem. Foto: Reuters / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Si et stoff, og jeg har vel antagelig vært borti det, sier Toronto-ordfører Rob Ford til den kanadiske TV-kanalen CBC.

Den profilerte og populære ordføreren er ute av rusbehandlingsinstitusjonen han ble lagt inn på for å få bukt med sitt narkotikamisbruk. Og etter tidligere å ha fornektet sitt rusproblem i store ord, innrømmer han nå bruk av både kokain, alkohol, marihuana, magic mushrooms og crack.

- Jeg ble født med blondt  hår, og kommer til å dø med blondt hår. Jeg ble født med denne sykdommen, og kommer til å dø med denne sykdommen, sier han om sin rusavhengighet.

- Nå tar jeg en dag av gangen. Jeg drakk ikke i går, og jeg har ikke drukket i dag.

Går ikke av Ford har nektet å forlate ordførervervet - og det standpunktet holder han fast ved.

- Jeg elsker jobben min, og det beste jeg kan gjøre er å holde meg i aktivitet. Jeg ødela helsa mi, og kunne ikke håndtere hverdagen. Jeg ødela familien min, og jobben som ordfører, påpeker Ford, som sier det ikke på noen måte var jobben som drev ham ut i rusmisbruk.

Han forklarer også tidligere grove utbrudd med rusbruken, og sier han lenge nektet å innse at han hadde et problem - men at det til slutt gikk for langt.

I oktober skal det velges ny ordfører - ingen vet om Ford stiller til valg.

Vil ikke svare En ting nekter imidlertid den taleføre ordføreren å svare på, overfor både CBC og CP24:

Hvor får han stoffet fra?

- Jeg vil ikke gå inn på det juridiske elementet i dette, sier han.

Rob Fords anerkjennelse av sitt eget problem har imidlertid endret seg kraftig siden i fjor høst. I november uttalte han, på spørsmål om han burde få behandling:

- Rehabiliteres for hva da? Jeg er ikke rusmisbruker eller alkoholiker. Ikke for å være slem med deg, men hvorfor er ikke du på rehab?