Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå innrømmer han at SOS Rasisme har «beskyttet verdier»

Men Kjell Gunnar Larsen avviser at han har løyet i retten. Razzia mot SOS Rasisme i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAUGESUND/OSLO (Dagbladet): Den tidligere SOS Rasisme-toppen Bård Frantzen har denne uka stått fram i Dagbladet med en lang rekke beskyldninger om det indre livet i SOS Rasisme.

Og i dag slo politiet til mot organisasjonens lokaler i Haugesund. Bård Frantzen hevder at organisasjonen både forfalsket bevis og betalte svarte lønninger. SOS Rasisme tømte kontoer og brente regnskaper, sa Frantzen.

Nærmere halv elleve i formiddag ankom daglig leder i SOS Rasisme Kjell Gunnar Larsen kontoret i Haugesund sentrum.

- Frantzen er en mann uten troverdighet. Hans tid i SOS Rasisme er over. Dette er en hekseprosess, sier Larsen til Dagbladet.

- Har ikke løyet - Nå skal jeg gå inn i lokalene og se hva som foregår der, sier han utenfor lokalene i Haugesund.

- Frantzen hevder at det har vært bevisforspillelse under rettssaken i fjor? 

- Vi har plikt til å oppbevare materiale i fem år, noe jeg har forklart i retten. Jeg har ikke løyet på direkte spørsmål om dette. 

- Du har ikke løyet i retten, slik Frantzen hevder?  

- Nei, det har ikke blitt løyet i retten. Frantzen er derimot en notorisk løgner, sier Larsen.

Beskyttet verdier Frantzen hevder at bankkontoer i lokallagene er blitt tømt. Kjell Gunnar Larsen svarer slik på dette: 

- Når vi så at LNU ville prøve å ta beslag i lokallagene sine kontoer ga vi beskjed om dette videre til lokallagene.

ANKOM: Politiet slo til mot SOS Rasismes lokaler i Haugesund i dag. Her ankommer daglig leder Kjell Gunnar Larsen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ANKOM: Politiet slo til mot SOS Rasismes lokaler i Haugesund i dag. Her ankommer daglig leder Kjell Gunnar Larsen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Innrømmer du nå at penger har blitt tatt ut av lokallagenes kontoer?

- Jeg sier det at vi har sagt til lokallagene at det er en risiko for at LNU kommer til å prøve å ta beslag i de verdiene. Våre lokallag har nå beskyttet disse verdiene. LNU har ingen rett til å ta beslag i lokallagene sine kontoer, sier Larsen.

Frantzen hevder at ververe er blitt betalt med svarte penger.

- Vervingen har foregått i regi av lokallagene. Jeg kjenner ikke til dette. Alle penger utbetalt som lønn i SOS Rasisme i Norge har blitt rapportert videre til skattemyndighetene sånn som det skal gjøres.

- Tragisk Bård Frantzen (33) var del av den indre sirkelen i SOS Rasisme.

TOK SEG INN: Politiet trengte en liten stund på å ta seg gjennom låsen - men lyktes til slutt. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TOK SEG INN: Politiet trengte en liten stund på å ta seg gjennom låsen - men lyktes til slutt. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Denne uka har han overfor Dagbladet beskrevet organisert juks og kriminelle metoder i det lukkede miljøet som kaller seg selv «Europas største antirasistiske organisasjon».

- Politirazziaen er en logisk konsekvens av at de siste dagers oppslag i Dagbladet har avdekket grove kriminelle misligheter i forhold til offentlige midler som skulle gått til viktig organisasjonsarbeid, sier Frantzen til Dagbladet.

- Ledelsen i Tjen Folket/SOS Rasisme har dessverre selv skapt denne situasjonen, ved at de konsekvent har unngått å bidra til å oppklare de faktiske forhold. Det er tragisk at det måtte gå så langt, sier Frantzen.

DOKUMENTERTE: Politiet i aksjon i SOS Rasismes lokaler. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
DOKUMENTERTE: Politiet i aksjon i SOS Rasismes lokaler. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
NOK VAR NOK: Bård Frantzen valgte å stå fram med det han visste om SOS Rasisme. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
NOK VAR NOK: Bård Frantzen valgte å stå fram med det han visste om SOS Rasisme. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!