Nå innrømmer han at SOS Rasisme har «beskyttet verdier»

Men Kjell Gunnar Larsen avviser at han har løyet i retten. Razzia mot SOS Rasisme i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAUGESUND/OSLO (Dagbladet): Den tidligere SOS Rasisme-toppen Bård Frantzen har denne uka stått fram i Dagbladet med en lang rekke beskyldninger om det indre livet i SOS Rasisme.

Og i dag slo politiet til mot organisasjonens lokaler i Haugesund. Bård Frantzen hevder at organisasjonen både forfalsket bevis og betalte svarte lønninger. SOS Rasisme tømte kontoer og brente regnskaper, sa Frantzen.

Nærmere halv elleve i formiddag ankom daglig leder i SOS Rasisme Kjell Gunnar Larsen kontoret i Haugesund sentrum.

- Frantzen er en mann uten troverdighet. Hans tid i SOS Rasisme er over. Dette er en hekseprosess, sier Larsen til Dagbladet.

- Har ikke løyet - Nå skal jeg gå inn i lokalene og se hva som foregår der, sier han utenfor lokalene i Haugesund.

- Frantzen hevder at det har vært bevisforspillelse under rettssaken i fjor? 

- Vi har plikt til å oppbevare materiale i fem år, noe jeg har forklart i retten. Jeg har ikke løyet på direkte spørsmål om dette. 

- Du har ikke løyet i retten, slik Frantzen hevder?  

- Nei, det har ikke blitt løyet i retten. Frantzen er derimot en notorisk løgner, sier Larsen.

Beskyttet verdier Frantzen hevder at bankkontoer i lokallagene er blitt tømt. Kjell Gunnar Larsen svarer slik på dette: 

- Når vi så at LNU ville prøve å ta beslag i lokallagene sine kontoer ga vi beskjed om dette videre til lokallagene.

ANKOM: Politiet slo til mot SOS Rasismes lokaler i Haugesund i dag. Her ankommer daglig leder Kjell Gunnar Larsen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ANKOM: Politiet slo til mot SOS Rasismes lokaler i Haugesund i dag. Her ankommer daglig leder Kjell Gunnar Larsen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Innrømmer du nå at penger har blitt tatt ut av lokallagenes kontoer?

- Jeg sier det at vi har sagt til lokallagene at det er en risiko for at LNU kommer til å prøve å ta beslag i de verdiene. Våre lokallag har nå beskyttet disse verdiene. LNU har ingen rett til å ta beslag i lokallagene sine kontoer, sier Larsen.

Frantzen hevder at ververe er blitt betalt med svarte penger.

- Vervingen har foregått i regi av lokallagene. Jeg kjenner ikke til dette. Alle penger utbetalt som lønn i SOS Rasisme i Norge har blitt rapportert videre til skattemyndighetene sånn som det skal gjøres.

- Tragisk Bård Frantzen (33) var del av den indre sirkelen i SOS Rasisme.

TOK SEG INN: Politiet trengte en liten stund på å ta seg gjennom låsen - men lyktes til slutt. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TOK SEG INN: Politiet trengte en liten stund på å ta seg gjennom låsen - men lyktes til slutt. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Denne uka har han overfor Dagbladet beskrevet organisert juks og kriminelle metoder i det lukkede miljøet som kaller seg selv «Europas største antirasistiske organisasjon».

- Politirazziaen er en logisk konsekvens av at de siste dagers oppslag i Dagbladet har avdekket grove kriminelle misligheter i forhold til offentlige midler som skulle gått til viktig organisasjonsarbeid, sier Frantzen til Dagbladet.

- Ledelsen i Tjen Folket/SOS Rasisme har dessverre selv skapt denne situasjonen, ved at de konsekvent har unngått å bidra til å oppklare de faktiske forhold. Det er tragisk at det måtte gå så langt, sier Frantzen.

DOKUMENTERTE: Politiet i aksjon i SOS Rasismes lokaler. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
DOKUMENTERTE: Politiet i aksjon i SOS Rasismes lokaler. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
NOK VAR NOK: Bård Frantzen valgte å stå fram med det han visste om SOS Rasisme. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
NOK VAR NOK: Bård Frantzen valgte å stå fram med det han visste om SOS Rasisme. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer