UVANLIG ADVARSEL: Situasjonen var i kveld ennå uavklart i Ohio, og bilister ble advart om faren for kryssende geparder og aper. Foto: Jay LaPrete/ Getty Images/ AFP / SCANPIX
UVANLIG ADVARSEL: Situasjonen var i kveld ennå uavklart i Ohio, og bilister ble advart om faren for kryssende geparder og aper. Foto: Jay LaPrete/ Getty Images/ AFP / SCANPIXVis mer

Nå jakter de på en puma, en grizzlybjørn og en ape

Men dette er ingen disneyfilm. - Vi prøver å finne dem før de blir sultne og leter etter mat. Ikke løp hvis du ser en gepard, sier myndighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sheriffen i Muskingum County har ennå ikke sikker på nøyaktig hvor mange dyr som rømte fra den private dyreparken i Zanesville i Ohio i forbindelse med at eieren døde i natt.

Men flere enn 30 dyr er skutt av politistyrkene, og politijakten dreier seg nå etter alt å dømme om et fåtall dyr.

- Nå fikk jeg akkurat en oppdatering fra min underordnede her. Vi tror nå at vi er nede i tre dyr som ennå er på rømmen: En puma, en grizzlybjørn og en ape, sa sheriff Matt Lutz på en pressekonferanse klokka 16.30.

Ennå er flere skoler i området stengt i frykt for dyreangrep, og borgermesteren i Zanesville har bedt folk være årvåkne.

- Vi ber folk om å se seg rundt, og å være oppmerksom på hva som er rundt dem. Vi er forsiktige, sier borgermester Howard Zwelling til CNN.

- Før de blir sultne En dyreekspert som deltok på pressekonferansen i ettermiddag ga publikum råd om hvordan de skal forholde seg til rømlingene.

- Ser du en gepard, ikke løp. Disse dyra ser deg da ikke som et menneske, men noe som løper og som de vil fange, opplyste han.

Det er uklart om eksperten bidro til å berolige lokalbefolkningen.

- Vi prøver å finne disse dyra før de blir sultne og begynner å lete etter mat, uttalte han, og prøvde å beskrive den absurde situasjonen myndighetene har måttet håndtere:

- Dette er som om Noahs Ark full av løver, tigre og geparder har krasjet midt i Ohio, det er den beste måten jeg kan beskrive det på, sier eksperten.

På pressekonferansen bekreftet også politet at flere personer er arrestert i forbindelse med at de prøvde å stjele en løve eller tiger som hadde blitt skutt av politiet tidligere på natta.

Skjøt for å drepe Den første opptellingen tydet på at i alt 48 dyr - blant dem både grizzlybjørner, svartbjørner, ulver, geparder, pumaer, løver og tigre - hadde rømt fra dyreparken etter at den eksentriske eieren døde under uklare omstendigheter.

DØD LØVE: Minst 30 dyr, mange av dem store og farlige kattedyr, har så langt blitt drept i jakten. Foto: Heather Ellers and Dustin Burton / AP / SCANPIX
DØD LØVE: Minst 30 dyr, mange av dem store og farlige kattedyr, har så langt blitt drept i jakten. Foto: Heather Ellers and Dustin Burton / AP / SCANPIX Vis mer

- Dyra er fullvoksne, store og veldig aggressive. Situasjonen er ille. Vi vet ikke hvor stort forsprang disse dyra har på oss. Nå skyter vi for å drepe, uttalte sheriff Lutz i natt.

Det var klokka 17.30 i går lokal tid beboere oppdaget ville dyr blant annet på en vei som passerer under motorveien Interstate 70.

Fire tjenestemenn med automatvåpen tok seg til dyrepark-gården, der de fant eieren Terry Thompson død, melder NPR. Det er uklart hvordan han døde, men alle bura var åpnet og flere aggressive dyr oppholdt seg ved liket.

Flere store kattedyr kom løpende fra gården og hadde kommet rundt 500 meter da politiet ankom og skjøt dem. Så starten jakten på resten av rømlingene, mens politifolkene fryktet at kattedyra gjemte seg i trærne over dem.

Dyreparkeieren var ifølge NPR kjent som en eksentrisk skikkelse som satt bak spakene på fly, drev med båtrace og eide et mc-verksted som også fungerte som våpenbutikk.

- Han var ganske unik, sier nabo Bill Weiser.

Dagbladet.no kommer definitivt med mer.

SKYTER FOR Å DREPE: Sheriff Matt Lutz, her under en pressekonferanse i natt,  tror nå at hans styrker har drept de fleste av de rømte dyra: Foto: SCANPIX
SKYTER FOR Å DREPE: Sheriff Matt Lutz, her under en pressekonferanse i natt, tror nå at hans styrker har drept de fleste av de rømte dyra: Foto: SCANPIX Vis mer