ETTERLYST: Disse tre mennene er etterlyst i forbindelse med drapet på Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen. Bilder av dem ble sendt ut av den marokkanske påtalemyndigheten i kveld.
ETTERLYST: Disse tre mennene er etterlyst i forbindelse med drapet på Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen. Bilder av dem ble sendt ut av den marokkanske påtalemyndigheten i kveld.Vis mer

Marokko-drapene:

Nå jakter politiet på tre mistenkte drapsmenn

Jakter på dem i fjellene, med helikopter og hunder.

MARRAKECH / OSLO (Dagbladet): Dobbeltdrapet på danske Louisa Vesterager Jespersen (24) og norske Maren Ueland (28) etterforskes som terror.

Det bekrefter påtalemyndighetene i Marokko.

- Påtalemyndigheten bekrefter at drapene er en terrorhandling, og sier at de har arrestert en person, sier en kilde i avisa Kech24 til Dagbladet.

MAROKKO: Norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble drept i Marokko. Foto: Privat
MAROKKO: Norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble drept i Marokko. Foto: Privat Vis mer

Jakter tre drapsmistenkte

- De har arrestert det de mener er én av de antatte gjerningsmennene. I tillegg er de på jakt etter tre andre personer, som de mener er medlemmer av terrorgruppa IS, forteller en kilde til journalister i avisa 2M.ma.

I en pressemelding sendt ut seint i kveld har påtalemyndigheten vedlagt bilder av de tre mistenkte. De tror videre at de fremdeles befinner seg i Atlasfjellene, og jakter på dem med store styrker, støttet av helikopter og hunder.

Mannen politiet har i sin varetekt, er koblet til en terroristgruppe. Gruppa blir ikke navngitt av påtalemyndigheten.

Tre menn ble tidlig pågrepet i saken. To av disse ble løslatt etter avhør. Nå jakter politiet på tre nye menn. Disse personene antas å ha deltatt i drapene på de to kvinnene, ifølge kilden.

- Radikal islam kan ikke utelukkes. Det er på grunn av profilen til personen som er pågrepet, samt de tre mennene som er ettersøkt, sier en ikke navngitt kilde til det franske nyhetsbyrået AFP.

TELTET TIL DE MISTENKTE: Dette teltet skal tilhøre de tre personene som er mistenkt og pågrepet for å ha stått bak drapene på den norske og den danske kvinnen i Marokko. Video: 2M.ma Vis mer

Funnet i telt

Ifølge nettstedet 2M.ma, kom de to kvinnene til Marokko den 8. desember. Den 16. desember var de i ferd med å avslutte fjellturen sin, og planen var å dra til Imlil for å overnatte der.

- Mørket var på vei, og de to bestemte seg for å campe i skogen. Jeg har fått informasjonen min fra en sikker kilde, men kan ikke fortelle hvem, sier journalisten i 2M.ma, Jazia El Hammari, til Dagbladet.

Mandag morgen ble de to funnet av andre turister som var på vei ned fra fjellet. De varslet raskt politiet, ifølge 2M.ma.

Området hvor kvinnene ble funnet beskrives som et isolert fjellområde rundt 10 kilometer unna turistlandsbyen.