Statbudsjett 2017

NÅ: Jonas svarer på Ernas budsjett: Øker skatter og avgifter med 10,5 mrd

- Dette er et budsjett vi skal kunne styre landet etter.

ALTERNATIVT BUDSJETT: Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre og finanspolitisk talsperson Marianne Marthinsen presenterer Arbeiderpartiets forslag til skattereform i Stortingets kinosal.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ALTERNATIVT BUDSJETT: Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre og finanspolitisk talsperson Marianne Marthinsen presenterer Arbeiderpartiets forslag til skattereform i Stortingets kinosal. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torsdag legger Ap-leder Jonas Gahr Støre og finanspolitisk talsperson Marianne Marthinsen fram Arbeiderpartiets alternative budsjett for 2017.

Der vil både Arbeiderpartiets skatteopplegg og svar på klimakrisen bli kjent.

- Hvis Ap skulle få ansvaret etter 2017, så kan vi styre etter dette budsjettet, sa partileder Støre på pressekonferansen.

Ifølge budsjettet øker Ap nivået på skatter og avgifter med 10,5 milliarder kroner i forhold til regjeringens forslag til statsbudsjettet for 2017.

Med sitt forslag til 2017-budsjettet, har regjeringen totalt redusert skatte- og avgiftsnivået med 21 milliarder kroner. Det har vært stor spenning knyttet til hvor mye av dette Ap kommer til å reveresere, og svaret er altså halvparten.

Ap legger også opp til å reveresere oljepengebruken med fire milliarder kroner.

Tre hovedmål

Budsjettet skal ifølge Støre svare på tre utfordringer:

Hvordan hindre framvekst av ulikheter.Hvordan ta norsk økonomi inn i en ny tid, hvor det stilles nye krav.Klimagassutslippene må ned.

- Det er et veikart mot 2030, og vil gjøre det mulig å kutte 40 prosent av våre utslipp fram mot 2030, sa Støre, og la til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer