Nå kan alle bli gravejournalister

Heretter er det ikke bare gravende journalister som får tilgang til offentlige postjournaler. Fra og med tirsdag skal alle få innsyn i dokumenter de er interessert i.

ÅPNE POSTJOURNALER PÅ NETT:  Offentlig elektronisk postjournal finner du nå på oep.no. Foto: Jacques Hvistendahl
ÅPNE POSTJOURNALER PÅ NETT: Offentlig elektronisk postjournal finner du nå på oep.no. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Heretter er det ikke bare gravende journalister som får tilgang til offentlige postjournaler. Fra og med tirsdag skal alle få innsyn i dokumenter de er interessert i.

Offentlig elektronisk postjournal (OEP) er lansert som den første av sitt slag i verden. Dette er åpenhet og demokrati i praksis, mener fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap).

- Fra og med i dag kan alle bestille innsyn i sentralforvaltningens dokumenter. Før var det kun journalister som kunne gjøre dette, sier hun.

Alle dokumenter som sendes til og fra departementer, direktorater og statlige etater blir journalført. På OEP.no er det mulig å bla og søke i postjournalene. Finner du noe interessant, kan du enkelt bestille innsyn i dokumentet.

- Både eksperter og nybegynnere skal på enkel måte kunne skaffe seg oversikt over og innblikk i statsforvaltningen. Vi har gjennom flere år sett hvor viktig tilgang til postjournaler er for pressen når det gjelder kritisk journalistikk, sier Aasrud. Hun håper OEP vil føre til at innbyggerne kan delta mer i samfunnslivet.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer