Full krig mellom Trump og republikanerne

Nå kan alt skje: Trump varsler at silkehanskene skal av

- Det er så bra at lenkene er tatt av meg slik at jeg kan slåss for Amerika på den måten jeg selv vil, tvitrer han.

TAR AV HANSKENE: Donald Trump sier han endelig kan slåss for Amerika på den måten han selv vil. Foto:  REUTERS/Carlo Allegri      TPX IMAGES OF THE DAY
TAR AV HANSKENE: Donald Trump sier han endelig kan slåss for Amerika på den måten han selv vil. Foto:  REUTERS/Carlo Allegri TPX IMAGES OF THE DAY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Donald Trump har sjokkert mange gjennom valgkampen, og det hele nådde en foreløpig topp med skandalevideoen forrige uke.

En rekke av hotellkongens mest profilerte støttespillere i det republikanske partiet har vendt ham ryggen, og flere har bedt ham trekke seg fra hele valget.

Nå kan ting tyde på at vi likevel ikke har sett alle essene Donald Trump har i ermet. På Twitter varsler den republikanske presidentkandidaten at han nå endelig kan drive valgkamp slik han selv vil, og sier samtidig at han ikke ønsker støtten fra illojale republikanere.

Trump: - Lenkene er av

Blant annet CNN skriver at Trump tenker å bruke den manglende støtten fra sitt eget parti til følgende: Å drive valgkampen slik han vil, ikke slik partiet ønsker.

- Det er så bra at lenkene er tatt av meg slik at jeg kan slåss for Amerika på den måten jeg selv vil, tvitrer Trump.

De fleste tolker utspillet som et stikk i retning av Paul Ryan, John McCain og de andre sentrale makthaverne på amerikansk høyreside som har trukket sin støtte til Trump. Nevnte CNN beskriver Twitter-meldingen som en flørt med partipolitisk anarki, og sier Trump kaster silkehanskene.

Nå som han uansett ikke faller i smak hos hele den republikanske ledelsen, varsler Trump altså at han ikke lenger vil forsøke å bli akseptert av partieliten.

- Jeg ville ikke vært i skyttegraven med mange av disse folkene, det er helt sikkert. Inkludert Paul Ryan, sa Trump til Bill O'Reilly på Fox News.

LA Times: Trump mot røkla

Tiraden på Twitter og uttalelsene kan bety enda drøyere og tøffere valgkamp fra Trump, og ifølge Los Angeles Times er republikanerne som sviktet Trump de første han akter å bringe til hoggestabben.

LA Times sier Trump viser tegn til at han heller etterlater Det republikanske partiet i ruiner enn å stille tape valget mot Hillary Clinton.

- Han kaster bort verdifull tid når han nå går etter Ryan, som amerikanere flest ikke vet hvem er, og John McCain. Dette er bare bortkastet tid, sier Barry Bennett, tidligere rådgiver for Trump til nevnte avis.

Tirsdag lanserte han også en ny - og beinhard - politisk reklame der det rett ut hevdes at Hillary Clinton har for svak helse til å lede landet.

- Jeg skal vise dem!

Han fortsatte med å kalle republikanere generelt for langt mer illojale enn demokratene, og advarte dem som nå har vendt ham ryggen.

- De vet ikke hvordan man skal vinne - jeg skal vise dem!

Dette var like etter Trump beskrev Paul Ryan, den mektigste republikaneren i Kongressen, som en «svak og ineffektiv leder» ifølge The Independent. Ryan skal ha fristilt de folkevalgte republikanerne fra å automatisk støtte Trump og gitt dem beskjed om å gjøre det som er best for velgerne de representerer.

Ordene falt innledningsvis ikke i god jord hos Trump, før han nå altså akter å bruke den manglende støtten fra partipampene til å «slåss for Amerika» på den måten han selv vil.

Rience Priebus, sjefen i det republikanske partiet, har flere ganger de siste dagene bekreftet at han ikke trekker sin støtte til Trump. Han nekter for at det er krig mellom partiet og dets presidentkandidat.

- Første og fremst vil jeg være helt klart på at Det republikanske partiet er fullt ut koordinert med Trump-kampanjen, sier Priebus ifølge The Independent.

SKYLDER PÅ BEYONCÉ: Republikaner og Trump-tilhenger Betsy McCaughey er blant flere som har baguatalisert Trumps uttalelser om kvinner i 2005. McCaughey hevdet at Clinton var like ille, ettersom hun liker Beyoncé. Video: CNN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer