Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå kan Bolla Pinnsvin gå trygt til skolen

Nytt dessertbeger fra McDonalds hindrer at han blir drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): McDonalds har kommet med et nytt beger til McFlurry etter at det ble kjent at de gamle begrene har kostet en rekke pinnsvin livet, melder AP.

British Hedgehog Preservation Society har i årevis drevet en kampanje mot begrene, fordi pinnsvin dør når de prøver å spise restene. De stikker hodet inn for å få i seg de siste munnfullene av McDonalds-desserten, men klarer ikke å få hodet ut igjen. Dersom de ikke har flaks og blir reddet av forbipasserende, sulter de piggete små i hjel.

McDonalds har nå forsket på fenomenet, og har etter flere forsøk kommet med et nytt beger. Det nye har en mindre åpning, og burgerkjeden sendte ut de første begrene til restauranter i Storbritannia i forrige uke.

- Den mindre åpningen på lokket har blitt designet for å unngå at pinnsvin kommer seg inn i begeret, sier de i en uttalelse.

Sjefen for British Hedgehog Preservation Society, Fay Vass, sier til AP at endringen er utmerket, selv om det skulle vært gjort for lenge siden.

Hun sier videre at de nye begrene betyr at mange pinnsvinliv vil bli reddet.

TRYGG IGJEN: Situasjoner som denne vil forhåpentligvis ikke skje igjen. Foto: AP/Scanpix
TRYGG IGJEN: Situasjoner som denne vil forhåpentligvis ikke skje igjen. Foto: AP/Scanpix Vis mer