Nå kan de få burka-bot

Med makt kan fransk politi nå stanse og bøtelegge kvinner som bærer heldekkende slør.

FORBUD: Fransk politi blir fra mandag av de første i Europa som med makt kan stanse og bøtelegge kvinner som bærer heldekkende slør. 
Illustrasjonsfoto: Ole C. H. Thomassen / Dagbladet
FORBUD: Fransk politi blir fra mandag av de første i Europa som med makt kan stanse og bøtelegge kvinner som bærer heldekkende slør. Illustrasjonsfoto: Ole C. H. Thomassen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I morgen trer nemlig det omstridte forbudet mot å bære burka og nikab på offentlige steder i kraft.

Alle som nekter å vise ansiktet sitt risikerer å bli tatt med til nærmeste politistasjon og få bøter på opp til 150 euro, tilsvarende 1.170 kroner.

Kan få fengselsstraff Den som tvinger andre til å bære heldekkende slør risikerer enda hardere straff, opp mot 235 000 kroner i bot og ett års fengsel.

Lovendringen har skapt sinne blant mange av Frankrikes om lag 6 millioner muslimer, og president Nicolas Sarkozy anklages for å stigmatisere muslimer.

Ifølge franske myndigheter er det om lag 2 000 muslimske kvinner i landet som bruker burka og nikab.

Norsk forbud? I Norge er det så langt ikke vært aktuelt med denne type bøter eller forbud.

I dag vedtok imidlertid Arbeiderpartiet på sitt landsmøte at partiet «ikke vil tillate synlig religøse symboler til politiuniformen» fordi Ap mener at «politiet har en spesiell rolle som eneste institusjon som kan bruke makt overfor sivilister».

Arbeiderpartiet vil derfor ikke tillate bruk av religiøse hodeplagg i politiet eller i norske rettssaler.
(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer