Partene i konflikten startet forhandlinger hos Riksmekleren klokken 10 tirsdag formiddag. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Partene i konflikten startet forhandlinger hos Riksmekleren klokken 10 tirsdag formiddag. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Nå kan det bli barnehagestreik

14 barnehager kan bli tatt ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom meklingen for Norlandia-barnehagene ikke fører fram, vil 187 ansatte i 14 barnehager bli tatt ut i streik fra onsdag. Meklingsfristen
er ved midnatt.

Litt før halv ett melder Riksmeklerens kontor til Dagbladet at meklingen fremdeles pågår.

- Vi holder på til partene blir enige eller går fra hverandre. Det er helt umulig å si noe tidspunkt. Det jobbes på her, og alle har vel til å finne en løsning.

Startet tirsdag formiddag Partene i konflikten startet forhandlinger hos Riksmekleren klokken 10 tirsdag formiddag. Arbeidstakerorganisasjonene Fagforbundet, Unio, Delta og Lederne forhandler med Spekter, som er Norlandias arbeidsgiverorganisasjon.

Ved 22-tiden satt partene fortsatt i møte, opplyser kommunikasjonssjef Signy Svendsen til NTB.

Forhandlingene har pågått over lengre tid uten resultat. Sist partene møttes i januar ble forhandlingene brutt.

14 barnehager Norlandia byttet arbeidsgiverorganisasjon fra Private barnehagers landsforbund (PBL) til Spekter for to år siden, men det er først i år tariffavtalene med PBL har løpt ut. Nå ønsker Norlandia å etablere nye tariffavtaler, og de ønsker de ansatte over på en innskuddsbasert pensjonsordning istedenfor en ytelsesbasert pensjonsordning.

De 14 barnehagene som i første omgang blir berørt dersom det blir streik ligger i Oslo, Bergen, Tromsø, Bodø og i Akershus. Norlandia har totalt 56 barnehager i Norge.

Forhandlingene mellom Fagforbundet og Norlandia/Spekter gjelder for ansatte på sykehjem og pasienthotell. Det er tre separate meklinger, men det vil mekles samtidig. Fagforbundet har ifølge Fri Fagbevegelse kun varslet streik for medlemmer som jobber i barnehagene i første omgang.

(Dagbladet/NTB)