LOVFORSLAG: Regjeringen la fredag fram et lovforslag som gir grunnlag for et nytt parkeringsregelverk, som gir et sterkere forbrukervern.  Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen presenterte lovforslaget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
LOVFORSLAG: Regjeringen la fredag fram et lovforslag som gir grunnlag for et nytt parkeringsregelverk, som gir et sterkere forbrukervern. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen presenterte lovforslaget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Nå kan det bli billigere å parkere ulovlig

Regjeringen vil ha nytt regelverk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen vil etablere et felles regelverk for alle parkeringsselskap. De nye reglene kan medføre at det blir billigere å bli tatt for å parkere ulovlig.

- Jeg har lagt fram et forslag som er mye mer forbrukervennlig, nettopp fordi vi vet at forbrukerne blir forvirret av ulike regler, skilting og bøtesatser, og hvordan det praktiseres, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) til NTB.

Det foreslås tre ulike satser som reaksjon for ikke å overholde parkeringsreglene. Den laveste satsen er på 300 kroner, og den høyeste er på 900.

- Gjør man noe galt, så skal det koste, men det er mange som har opplevd at de har fått urimelig høye bøter i forhold til den forseelsen de har gjort. Det er sånne ting vi vil få lagt ned en begrensning på, sier Solvik-Olsen.

(NTB)