Nå kan du anmelde sykkeltyven på nett

Stor suksess for politiets nye sider.

SKAL LETTE ARBEIDET: Politiets nye nettsider tar sikte på å gjøre mange av besøkene på det lokale politikontoret for unødvendige. Nettstedet lar deg blant annet anmelde mindre alvorlige forseelser, slik som mobil- og sykkeltyveri.
SKAL LETTE ARBEIDET: Politiets nye nettsider tar sikte på å gjøre mange av besøkene på det lokale politikontoret for unødvendige. Nettstedet lar deg blant annet anmelde mindre alvorlige forseelser, slik som mobil- og sykkeltyveri. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 Politiets nye internettjeneste ble tatt i bruk av publikum straks den åpnet mandag morgen. Nå kan man blant annet anmelde en del saker på nettet.

- Allerede i løpet av den første timen hadde vi fått inn flere anmeldelser og tips fra publikum. Etter to timer var det kommet inn ti anmeldelser på nett bare ved Sentrum politistasjon, forteller kommunikasjonsdirektør Svein Holtan i Politidirektoratet.

Oppgradering

Politiet har oppgradert sine internettsider kraftig, og la dem ut til bruk mandag morgen.

Under politi.no kan folk nå finne nyttig informasjon som kan spare dem besøket på en politistasjon der de kanskje må stå i kø.

Blant annet ligger det ute orientering om reglene for pass, våpenbestemmelser og opplysninger om når politiets tillatelse må innhentes for forskjellige virksomheter og hvordan det kan gjøres.

Søknad om politiattest kan fylles ut og sendes på nettet, og det gis orientering om hvordan man kan klage på politiet.

Politiet oppfordrer også folk til å sende inn tips på nettet.

Anmeldelser

Holtan forteller at det i første omgang er anmeldelser av tyveri uten kjent gjerningsperson som kan leveres på internett, men det er meningen å utvide tjenesten slik at flere typer anmeldelser kan sendes inn på denne måten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer