Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå kan du anmelde sykkeltyven på nett

Stor suksess for politiets nye sider.

SKAL LETTE ARBEIDET: Politiets nye nettsider tar sikte på å gjøre mange av besøkene på det lokale politikontoret for unødvendige. Nettstedet lar deg blant annet anmelde mindre alvorlige forseelser, slik som mobil- og sykkeltyveri.
SKAL LETTE ARBEIDET: Politiets nye nettsider tar sikte på å gjøre mange av besøkene på det lokale politikontoret for unødvendige. Nettstedet lar deg blant annet anmelde mindre alvorlige forseelser, slik som mobil- og sykkeltyveri. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Politiets nye internettjeneste ble tatt i bruk av publikum straks den åpnet mandag morgen. Nå kan man blant annet anmelde en del saker på nettet.

- Allerede i løpet av den første timen hadde vi fått inn flere anmeldelser og tips fra publikum. Etter to timer var det kommet inn ti anmeldelser på nett bare ved Sentrum politistasjon, forteller kommunikasjonsdirektør Svein Holtan i Politidirektoratet.

Oppgradering

Politiet har oppgradert sine internettsider kraftig, og la dem ut til bruk mandag morgen.

Under politi.no kan folk nå finne nyttig informasjon som kan spare dem besøket på en politistasjon der de kanskje må stå i kø.

Blant annet ligger det ute orientering om reglene for pass, våpenbestemmelser og opplysninger om når politiets tillatelse må innhentes for forskjellige virksomheter og hvordan det kan gjøres.

Søknad om politiattest kan fylles ut og sendes på nettet, og det gis orientering om hvordan man kan klage på politiet.

Politiet oppfordrer også folk til å sende inn tips på nettet.

Anmeldelser

Holtan forteller at det i første omgang er anmeldelser av tyveri uten kjent gjerningsperson som kan leveres på internett, men det er meningen å utvide tjenesten slik at flere typer anmeldelser kan sendes inn på denne måten.

- Eksempler på det som kan anmeldes er stjålet mobiltelefon, lommebok, sykler eller hærverk, sier Holtan som håper at folk nå vil anmelde lovbrudd som de kanskje ellers ikke ville gjort noe med.

- Dere er ikke redde for å drukne i anmeldelser?

- Vi er ikke redde for det, men vi er spente på å se om antallet øker eller ikke. Det er positivt hvis flere anmelder mer, for da får vi fram det som i dag er mørketall.

Slipper kø

- Politiet i Danmark har en tilsvarende løsning. De hadde ikke noen markant økning etter at det ble åpnet for anmeldelser på internett, men flere av anmeldelsene kom over nettet.

Holtan sier at politiet regner med at ordningen med anmeldelser på nett på sikt blir ressursbesparende for politiet.

- Og for publikum er dette er framskritt ved at de kan sitte hjemme og finne fram de opplysningene som trengs i en anmeldelse og slipper å stå i kø, sier han.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media