VIL GRANSKE:: Forsvarer Fridtjof Feydt. FOTO: NORDAHL/ALEKSANDER, Dagbladet.
VIL GRANSKE:: Forsvarer Fridtjof Feydt. FOTO: NORDAHL/ALEKSANDER, Dagbladet.Vis mer

- «Nå kan du begrave levningene til Therese, så har du en grav å gå til.»

Men «beinrestene» var en trepinne. Feydt vil straffe politiet som ledet etterforskningen i Therese-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Forsvarer Fridtjof Feydt, som representerer moren til Therese Johannessen som forsvant i Drammen i 1988, varsler at han om mulig vil straffeforfølge de ansvarlige for etterforskningen som konkluderte med at Thomas Quick, nå Sture Bergwall, drepte da niårige Therese.

- Jeg vil tilskrive overordnet påtalemyndighet i Norge og Sverige for å vurdere strafferettslig ansvar for de som har håndtert denne saken i politiet, påtalemyndigheten, og kjørt den totalt i grøfta, sier Feydt til Dagbladet i kveld.

BEIN VAR TRE: Her ved Ringentjernet lette Thomas Quick og etterforskerne på leting etter levningene etter Therese Johannessen. De fant en beinbit som nå viser seg å være en trebit.
BEIN VAR TRE: Her ved Ringentjernet lette Thomas Quick og etterforskerne på leting etter levningene etter Therese Johannessen. De fant en beinbit som nå viser seg å være en trebit. Vis mer

Han er kraftig provosert over gårsdagens nyhet om at de forkullede «beinbitene» politet fant i 1998 og brukte som bevis for å få Thomas Quick dømt for drapet på Therese Johannessen, i virkeligheten er trebiter.

Under rettssaken sa eksperter at «beinbitene» kom fra et menneske på mellom 5-15 år.

• Les Dagbladets dekning av Quick-sakene fra 1996 og fram til i dag her.

- Bærebjelken- Dette var bærebjelken i saken mot Quick. Tingretten vektla det, men de andre forholdene ved Quicks stadig avvikende forklaringer,
der ting ikke stemmer med fakta, ble tillagt mindre vekt, sier Feydt til Dagbladet.

- TRAGISK: Inger-Lise Johannessen er mor til Therese Johannessen som forsvant fra bydelen Fjell i Drammen i juli 1988 da hun var ni. Trass datidens største politietterforskning, er Therese aldri blitt funnet. Foto: Espen Sandli
- TRAGISK: Inger-Lise Johannessen er mor til Therese Johannessen som forsvant fra bydelen Fjell i Drammen i juli 1988 da hun var ni. Trass datidens største politietterforskning, er Therese aldri blitt funnet. Foto: Espen Sandli Vis mer

Han forteller at moren til Therese ble konfrontert med «beinfunnene» raskt.

- En politimann kom bort til henne med funnet og litt jord. Så sa han: «Nå kan du begrave levningene til Therese, så har du en grav å gå til.». Nå viser det seg altså å være trebiter. Situasjonen for familien er jo fryktelig, sier advokaten.

- TragiskInger-Lise Johannessen er sjokkert over testene som viser at det som skulle være forkullede levninger av datteren i virkeligheten er trepinner.

- Det er tragisk, tragisk for Therese og alle de andre der ute som har pårørende i sakene der han er dømt. Og det er så mange, sier Johannessen til Dagbladet i kveld.

- Nå skal svensk og norsk politi stå til rette for det de har gjort, sier hun.

- Vi regner med at saken går til gjenopptakning i løpet av uker, sier Feydt til Dagbladet.