Nå kan du bestemme navnet på det neste ekstremværet

Navnet på svigermødre og ekskjærester er gjengangere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Vil du kalle opp det neste ekstremværet etter svigermor eller svigerfar? Nå har du sjansen, for meteorologene ber folk foreslå navn.

I 20 år har Meteorologisk institutt gitt navn til ekstremvær, men i forbindelse med instituttets 150-årsjubileum får alle lov til å bidra. Så langt har det kommet inn over 700 forslag. Navnet på svigermødre og ekskjærester er gjengangere, ifølge meteorologene.

Tomine er blant de innsendte forslagene, og slik begrunnes det: «Etter svigermor. Hun er mer ille enn noe vær vi har opplevd til nå». For forslaget Arild lyder begrunnelsen slik: «Fordi ekskjæresten min heter det». Ane foreslår sitt eget navn «fordi jeg er hissig».

Via nettside eller sosiale medier Så langt i år har vi hatt ett ekstremvær, da Tor ga kraftig vind i en rekke fylker fra Trøndelag og sørover. Nå nærmere meteorologene seg slutten på alfabetet og er klare for å starte på nytt igjen.

Forslag kan sendes inn via en nettside eller ved å bruke emneknaggen #navngiekstremværene i sosiale medier.

Hvert ekstremvær får navn - jente- og guttenavn annenhver gang vekselvis i alfabetisk rekkefølge. Hensikten med navn er å gjøre kommunikasjonen mellom myndigheter og meteorologer lettere, slik at det ikke oppstår misforståelser. Navn med æ, ø eller å i seg brukes ikke, og de kan heller ikke begynne på q, w, x eller z. Dessuten unngås kongelige navn, eller navn som forbindes med kjente profiler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer