Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå kan du bli med på taktisk flyging over Nordmarka

Vinn tur i helikopteret som frakter spesialsoldatene i Forsvaret!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I videoen øverst i denne saken kan du se hvordan det var da vår fotograf ble med Forsvaret på taktisk flyging over Nordmarka i Oslo.

Men hvis du klikker deg inn på Facebook-sida til DBTV og svarer på ett enkelt spørsmål, kan det være du som får bli med neste gang.

I forbindelse med helgas store flyshow i Oslo sentrum, gir Forsvaret og DBTV deg nemlig muligheten til å bli med opp i ett av Forsvarets Bell-helikoptere. Dette er helikopteret som blant annet brukes til å frakte spesialstyrkene våre.

Bli med på taktisk flyging Forsvaret opplyser at det viktigste oppdraget til dette helikopteret for tiden foregår i Afghanistan, der det brukes som ambulansehelikopter.

Dersom du blir den heldigve vinneren av konkurransen vår, får du oppleve hvordan det er å sitte i helikopteret mens pilotene gjennomfører såkalt taktisk flyging.

Denne flymetoden er det bare Forsvaret som får lov til å benytte seg av, og den innebærer lavere flyging langs landskapskonturene.

Varer til fredag For å delta i konkurransen må du klikke deg inn på denne lenken. Du må like DBTV på Facebook for å delta og deretter svare på et helikopter-spørsmål.

Konkurransen varer til midnatt fredag kveld, og vi kommer tilbake med info om vinneren i løpet av helgen.

Helikopter-konkurransen varer altså fram til helgas store flyshow i Oslo sentrum, «Tidenes flyopplevelse - norsk militær luftmakt 100 år».

Flyshowet er på Rådhusplassen i Oslo og starter lørdag, blant annet med overflyging av historiske fly og en Spitfire-overflyging før Luftforsvaret skal vise fram en «unik luftmaktdemonstrasjon».

LUFTIG: Forsvarets Bell-412SP-helikoptre tjener mange roller i mange himmelstrøk. De siste årene har den viktigste oppgaven vært som ambulansehelikopter i Afghanistan. Her over Oslofjorden. Foto: Håkon Eikesdal
LUFTIG: Forsvarets Bell-412SP-helikoptre tjener mange roller i mange himmelstrøk. De siste årene har den viktigste oppgaven vært som ambulansehelikopter i Afghanistan. Her over Oslofjorden. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media