SEXLEKETØY :  På hjemmesiden til Fernando Sosa kan du kjøpe en Putin-figur. Hva du bruker den til er helt opp til deg. Foto: Imgur/Politicalsculptor.com
SEXLEKETØY : På hjemmesiden til Fernando Sosa kan du kjøpe en Putin-figur. Hva du bruker den til er helt opp til deg. Foto: Imgur/Politicalsculptor.comVis mer

Nå kan du bruke Putin som sexleketøy

En protest mot Russlands lov om homoseksuell propaganda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var Huffington Post som først omtalte den grafiske designeren Fernando Sosas siste oppfinnelse. Sosa har laget en butt plug, eller rumpeplugg om du vil, formet som Russlands svært hetroseksuelle og mandige president Vladimir Putin.

Redskapet har han laget med en 3D-printer, og kreasjonen er et svar på Russlands nye antihomo-lover. Sosa forklarer på Imgur-siden sin hvorfor han har laget figuren.

Vil latterliggjøre Putin
— Som mange av dere vet fører Russland en krig mot menneskerettighetene til homofile i Russland, og fremst i angrepet er Putin og hans homofobiske lederskap. Jeg ønsker å latterliggjøre Putin, og derfor laget jeg en voodoolignende dukke av han slik at alle kan gjøre hva enn de ønsker med han under beskyttelse av privatlivets fred, skriver Sosa.

Det har vært mange forsøk på å spre budskapet om de nye russiske lovene på internett, og ett eksempel er Facebook-gruppen Send a Dildo to Vladimir Putin. Siden har for øyeblikket 1351 medlemmer, men nå når den store og velrennomerte britiske avisen The Independent også har skrevet om pluggen så vil nok Sosa nå fram med budskapet sitt til langt flere.

— Hva er den beste måten for å angripe Putins rykte av å være en mann i bar overkropp som bryter med bjørner? Jo, lage en figur av han i formen av en butt plug, skriver Sosa.

Steinhard
Om dette er et produkt du ønsker deg så kan du kjøpe det på hjemmesiden til Sosa, men før du trykker på bestillingsknappen bør du merke deg at pluggen er laget av sandstein. Om ikke lenge kan kreasjonen være å få i mer, til formålet, bedre egnede materialer.

—    Jeg leter etter mennesker som kan hjelpe meg å kjøpe mer egnet råstoff som silikon eller gummi, skriver Sosa.

Prisen for pluggen er nå 23 dollar, noe som gjør at den havner under 200-kronersgrensen og du slipper å betale moms, og hvis du skulle foretrekke en annen form er også den skandaleombruste guvernøren i New Jersey Chris Christie tilgjengelig.

Krig mot homofile
Også i Norge har reaksjonene mot de russiske lovene som forbyr "homoseksuell propaganda" vært sterke. Loven forbyr all omtale av homoseksualitet og gjør det straffbart å vise sin seksualitet offentlig. Dagbladets og Amnesty Internationals kampanje for å sette søkelys på brudd på menneskerettighetene i Russland To Russia With Love har foreløpig fått 294 601 signaturer.

I februar var også Nordisk Råd ute med en sterk fordømmelse av loven som ble vedtatt i det russiske parlamentet Dumaen 25. januar.

- Som parlamentarikere verner vi ikke minst om kjerneverdier som likestilling og antidiskriminering, som er helt sentrale for våre samfunn. Den nye russiske loven krenker ikke bare grunnleggende menneskerettigheter, den peker også bakover mot en mørk fortid som ingen er tjent med å gjenskape, uttalte Nordisk råds visepresident Per-Kristian Foss (H) til NTB da.