Nå kan du få sykemelding over telefon

Helsedirektoratet vil hente inn pensjonerte leger for å bistå vaksineringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Helsedirektoratet går i dag ut og åpner for at sykemeldingen også skal kunne gis over telefon.

Må være kjent Direktoratet regner med at influensabølgen vil fortsette til langt utover vinteren.

For å korte ned køene på fastlegekontorene og forhindre videre smittespredning, blir det nå mulig å få sykemelding etter en telefonsamtale med legen.

Når den pågående influensaepidemien gir så stor pågang av influensapasienter at det er praktisk umulig å finne tid for konsultasjon for pasienter som trenger sykemelding, vil NAV kunne akseptere at sykemeldinger er kun basert på telefonkonsultasjon, står det i brevet fra Helsedirektoratet.

Dette notatet er rettet mot alle landets kommuner. Her presiseres det samtidig at pasienten må være tilstrekkelig kjent for legen for at sykemelding skal kunne gis etter en telefonsamtale.

- Det er en forutsetning at at sykdomsforholdene kan avklares forsvarlig over telefon. 

Tilgjengelig over telefonFastlegene får strengere retningslinjer i forhold til hvilke pasientgrupper som skal prioriteres i travle perioder. Pasienter med akutt sykdom, enten det dreier seg om svineinfluensa eller andre tilstander, skal først i køen. Det skal også være en lav terskel for å ta inn gravide, som tilhører risikogruppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.