Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå kan du få vaksinen på kveldstid

Fastlegene kan nå utvide åpningstidene.

LITT DYRERE: Helse- og omsorgsdepartementet åpner nå får at legekontorene kan ta kvelds- og helgetakster, i håp om at det vil få flere leger til å utvide åpningstidene. Foto: FRANK KARLSEN/DAGBLADET
LITT DYRERE: Helse- og omsorgsdepartementet åpner nå får at legekontorene kan ta kvelds- og helgetakster, i håp om at det vil få flere leger til å utvide åpningstidene. Foto: FRANK KARLSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||For å bedre behandlingskapasiteten under influensaepidemien gir Helse- og omsorgsdepartementet fastlegene anledning til å utvide åpningstidene.

Regjeringen har vedtatt å la landets legekontorer anledning til å benytte kvelds-, natt- og helligdagstakster for å få unna pasienter mens svineinfluensaen herjer, melder Helse- og omsorgsdepartementet.

- Regjeringen ønsker på den måten å bidra til at de fastlegene som vurderer at det er behov kan utvide åpningstiden, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap).

Tiltaket kommer i tillegg til dispensasjonen om å øke bemanningen, som ble gitt i forrige uke.

Myndighetene tar regningen for tiltakene.

- Vi håper at disse to midlertidige ordningene vil føre til utvidet kapasitet ved de fastlegepraksisene som opplever stor pågang og på den måten bidra til å lette situasjonen for influensasyke og deres familier.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media