Nå kan du filme fra luften uten å søke

Nasjonal Sikkerhetsmyndighet innfører en prøveordning som gjør at det ikke lenger er nødvendig å søke om tillatelse for å fotografere og filme fra luften med modellfly, fjernstyrt helikopter eller drone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inntil nå har alle måtte ha tillatelse fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) for å gjøre opptak fra luften, med unntak av passasjerer på rutefly, men nå lemper NSM på kravene.

Som en prøveordning innføres det en prøveordning ut året som gjør at det ikke lenger er nødvendig å søke om tillatelse for fotografering og filming fra luften så lenge dronen er innen synsrekkevidde og man flyr utenfor restriksjonsområder.

- De aller fleste droner blir fløyet av vanlige folk, og denne aktiviteten utgjør ingen risiko for det Nasjonal sikkerhetsmyndighet skal bidra til å beskytte. Denne nye løsningen skal bidra til at regelverket ikke er til unødig hinder for folk flest, samtidig som vi ivaretar behovet for nasjonal sikkerhet, sier avdelingsdirektør Carsten Rapp i Nasjonal sikkerhetsmyndighet i en pressemelding.

(NTB)

DRONE: Her er en kameradrone avbildet under en fotballkamp mellom VIF og Sogndal i fjor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DRONE: Her er en kameradrone avbildet under en fotballkamp mellom VIF og Sogndal i fjor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer