Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå kan du forandre fokus etter å ha tatt bildet

Framtidas fototeknologi blir lansert i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alle kjenner følelsen, du tror du har klart å fange et morsomt eller fint øyeblikk på kamera ditt, men så viser det seg at bildet er ubrukelig fordi fokuset er helt feil. Guttungen som scorer et mål er kanskje helt uklar, mens du helt tydelig kan se foreldrene på sidelinja.

Nå blir det snart slutt på irritasjonen, for selskapet Lytro kommer i løpet av året ut med et kamera som tar inn så mye lys og lagrer så mye informasjon, at du kan skifte fokus etter at du har tatt bildet. Det melder nettstedet AllthingsD.

Prisen på kameraet skal ikke være verre enn at vanlige forbrukere skal ha råd til det og kamera er ikke større enn at det går ned i lomma di.

Lytro-kameraet bruker lysfelt-teknologi, det gjør at det fanger inn mye mer lys - fra forskjellige vinkler - enn konvensjonelle kameraer og lagrer mye mer informasjon idet du tar bildet. Dette gjør at du i ettertid kan gjøre store forandringer på bildet, uten å gjenskape øyeblikket.

Teknologien gjør at man også kan ta lys uten blitz under langt mørkere forhold enn man kan gjøre med dagens kameraer.

- Lytros gjennombruddsteknologi kommer til å utrydde dagens kameraer fra markedet. Man må se bildene for å tro det, sier Andreessen Horowitz fra selskapet i en uttalelse, gjengitt av AllthingsD.

Ren Ng er mannen som har utviklet kameraet, men i stedet for å selge lisens på teknologien til etablerte selskaper, har han skaffet 50 millioner dollar til å utvikle sitt eget kamera.

PS! For flere bilder som viser hva det nye kameraet kan gjøre, sjekk ut bildegalleriet til Lytro.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!