SPESIELL KIRKE:  På Finn.no ligger annonsen som har fått over 30 000 sidevisninger siden den ble publisert 21. juli i år. Hittil har ingen kjøpt kirka. Faksimile. Finn.no
SPESIELL KIRKE: På Finn.no ligger annonsen som har fått over 30 000 sidevisninger siden den ble publisert 21. juli i år. Hittil har ingen kjøpt kirka. Faksimile. Finn.noVis mer

Nå kan du gifte deg i en oppblåsbar kirke

Men bare om du har 450 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På Finn.no kan du nå kjøpe din egen oppblåsbare kirke. Prislappen ligger på 450 000 kroner, og har plass til opp mot 80 gjester.

Eddy Berby-Andersen (35) eier selskapet «LuftDesignFabrikken». Det er han som har lagt ut luftkirka for salg. 

- Kirka skal være en kopi av en middelalderkirke. Den har murstein-stil, og leveres med oppblåsbare stoler. Vi kan også levere med oppblåsbart orgel, om man ønsker dette, sier han.

Ingen kirkekjøpere Siden annonsen ble lagt ut 21. juli har 30 000 vært inne og sett på kirka. Likevel har det ikke blitt solgt noen eksemplarer så langt.  

- Jeg har fått et par henvendelser, men ingen kjøpere. Kirka er for par som ønsker å gifte seg et sted hvor det ikke er kirke. Da kan du ta den med selv, sier Berby-Andersen.  

Han forteller at kirka er et spesielt produkt, og at han ikke regner med å selge mange av dem. I tillegg til oppblåsbare kirker, selger han også oppblåsbare telt, barer, reklamefigurer, kinosaler og hoppeslott.

Ifølge Berey-Andersen er det oppblåsbare markedet stort i utlandet. I Norge er det nokså beskjedent. Det er plass til flere firmaer, mener han.

Vil ha spesielle bryllup Ann Kristin Nissen er brullupsarrangør i «Brudepikene». De arrangerer rundt 100 bryllup i året. Hun har aldri hørt om at noen har giftet seg i en oppblåsbar kirke før.

- Hvis noen ønsker å gifte seg i en oppblåsbar kirke skal de få lov til det, sier Nissen.  

 TÅLER TRYKK:  Kirka leveres med oppblåsbare stoler og kan være et alternativ til steder uten kirke fra før. Foto: «LuftDesignFabrikken»
TÅLER TRYKK: Kirka leveres med oppblåsbare stoler og kan være et alternativ til steder uten kirke fra før. Foto: «LuftDesignFabrikken» Vis mer

Hun forteller at det er mange par som er ute etter et spesielt bryllup, og som synes det er artig å prøve noe nytt.  

- Det skulle ikke forundre meg om noen vil gifte seg i en oppblåsbar kirke, sier hun.   

«Brudepikene» har tidligere arrangert temabryllup, hvor alle gjestene har vært utkledd.

- Vi har hatt bryllup hvor alle gjestene er utkledd med klær fra slutten av 1800-tallet, og Elvis-bryllup hvor alle hadde klær fra 50-tallet.

OPPBLÅSBAR BAR:  Man kan også få kjøpt barer, hoppeslott, kinosaler og reklamefigurer.
OPPBLÅSBAR BAR: Man kan også få kjøpt barer, hoppeslott, kinosaler og reklamefigurer. Vis mer