Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå kan du gjøre et aksjekupp

Har du spart i mange år til noe du skal bruke penger på i år eller i aller nærmeste framtid, så selg aksjene nå!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du inne i en langsiktig spareprosess, ha is i magen! Ikke selg! Har du penger til det, kjøp aksjer på billigsalg nå.- De som har penger tilgjengelig bør kjøpe aksjer nå. Da kan de gjøre et aksjekupp, sier sjefmekler Jan Petter Sissner i Orkla Finans.

Han råder folk til å bruke penger på de store, solide bedriftene på børsen. Det fins mer risikofylte aksjer som ikke egner seg for småsparerne.

- Det vil antakelig fortsatt være noen som av forskjellige grunner selger aksjer, men jeg tror de fleste vil kjøpe i dagene framover. Kursfallet gir en mulighet til å henge med på neste tog. Det er mange som har ventet på den sjansen, sier Sissner.

For dem som sitter med aksjer og fondsandeler er Sissner og de øvrige ekspertene helt klare i sine råd: Ikke selg!
- Folk skal definitivt sitte med aksjepostene sine. Det eneste unntaket må være de som har spart i aksjer i mange år for å kjøpe noe i helt nær framtid. Har de bruk for pengene nå, kan det være riktig å selge, sier Sissner.

Han tror at aksjekursene på Oslo Børs vil stige med 20 prosent fram til sommeren neste år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!