Nå kan du handle trygt på nettet

Nå blir det trygt å handle på Internett. Et nytt kvalitetsmerke sørger for at du ikke blir lurt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bransjeorganisasjonen If-företagen lanserer et nytt kvalitetsmerke for hele Norden som skal garantere at butikkene på nettet er seriøse. For å få stempelet, må butikkene oppfylle visse krav til blant annet leveranser og tydelig merking.

Nettbrukere er usikre på nye butikker på nettet, skriver avisa Aftonbladet.

- Vi ser at forbrukerne er litt redde, sier Ann-Marie Nilsson, visedirektør i It-företagen. Mange er usikre når de sender hemmelig informasjon over nettet, og de er usikker på hvem de har å gjøre med på den andre siden.

- Jeg tror både nettbutikkene og brukerne er tjent med en slik kvalitetsmerking, sier utviklingssjef William Klippgen i Zoom.no til Dagbladet :på nettet.

- På Internett finnes det er en blanding av både veldig gode og useriøse aktører. Noen oppgir for eksempel ikke adresse på sine sider. Dermed veit du ikke hvor du kan nå dem. Enkelte firmaer bekrefter heller ikke bestillingen, mens andre sender en e-post som bekrefter at du har bestilt.

Butikker på nettet ofte er anonyme, hvis de ikke allerede har et innarbeidet navn.

- Det er viktig å bygge bro mellom organisasjoner som har tillit og aktørene på nettet, sier Klippgen.

Den nye merkingen skal hjelpe kundene å finne fram til butikker som er garantert seriøse. Det blir også opprettet en nemnd der du kan henvende deg hvis du får problemer med firmaer som er kvalitetsstemplet.